Cod portocaliu de caniculă. Cum va fi vremea săptămâna viitoare

Meteorologii au extins avertizarea de cod galben, iar șase județe sunt sub cod portocaliu de caniculă. Avertizarea este valabilă pentru Bihor, Arad, Timiş, Caraş-Severin, Mehedinţi şi Dolj. În aceste județe e posibil ca termometrele să ajungă până la 40 de grade la umbră.

Din păcate, prognozele meteorologilor nu anunță răcorirea vremii nici săptămâna viitoare. Temperaturile în toată țara nu vor scădea sub 30 de grade. De asemenea, în unele județe ar putea apărea și furtuni însoțite de descărcări electrice.

Medicii recomandă ca, mai ales în această perioadă, să fie consumate multe fructe și legume proaspete, pentru că acestea conțin o mare cantitate de apă și hidratează organismul. De asemenea, e indicat să beți un pahar de apă la aproximativ 15 – 20 de minute atunci când sunt astfel de temperaturi.

Evitați să beți în timpul zilei cafea sau ceaiuri negre. Amânați berea pentru seara, întrucât are efect răcoritor doar pe moment. De fapt, alcoolul deshidratează și disconfortul ulterior va fi și mai accentuat.

În timpul zilei faceți dușuri cu apă călduță, iar aerul condiționat reglați-l să fie cu 5 grade sub temperatura ambientală.

Cei care trebue să călătorească cu trenul zilele acestea trebuie să știe că se circulă cu viteză redusă și pot apărea pe unele trasee întârzieri.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Locuri de muncă în construcții în Germania, Danemarca, Franța. Salarii de peste 1.700 de euro
Locuri de muncă în vânzări, în Germania și Austria. Contract legal, încheiat direct cu angajatorul
Locuri de muncă în fabrici din Germania și Olanda. Salariile ajung la 2.700 de euro

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.