Cinepub, locul în care vezi filme românești online gratuit

Agenția Gav, în colaborare cu Google România, au lansat proiectul online CINEPUB, o platformă online dedicată exclusiv filmelor românești, disponibilă în mod gratuit.

În fiecare săptămână, pe canalul Youtube CINEPUB, vor apărea titluri noi de filme românești. Pe lângă peliculele unor regizori cunoscuți, vor fi și producții independente, realizate de cei aflați la început de drum.

De asemenea, pe lângă filme de lungmestraj și scurtmetraj, pe CINEPUB vor fi postate și filme documentare. Premierele vor apărea în fiecare zi de joi, începând cu ora 20:30.

Printre primele filme postate sunt „Domestic” (regizor Adrian Sitaru), „Legături bolnăvicioase” (regizor Tudor Giurgiu) sau „Cealaltă Irina” (regizor Gruzsniczki).  Puteți consulta întreaga listă de filme AICI.

Coppola, Cocteau sau Tarkovski, pe OpenCulture.com

Scurtmetraje și lungmetraje regizate de regizori celebri, precum George Lucas, Christopher Nolan, David Lynch, Tim Burton, Jean Cocteau, Andy Warhol, Salvador Dali şi Charlie Chaplin, Andrei Tarkovski, David Cronenberg, Sofia Coppola sau Wes Anderson pot fi vizionate online, gratuit, pe site-ul OpenCulture.com.

Pe același site puteți găsi și numeroase documentare, animații și filme mute. Aceasta este o platformă online prin care se dorește promovarea culturii și a educației în mediul virtual.

Tot aici mai puteți găsi peste 1.100 de diverse cursuri online sau în jur de 2.000 de audio book-uri, eBook-uri și diverse alte tipuri de scrieri. De exemplu, cursurile cuprind o vastă arie de discipline, de la astronomie, IT și inginerie, până la istorie, biologie și științe politice.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.