Cinci sfaturi utile pentru o dantură sănătoasă, pe termen lung

Dantura este extrem de prețioasă, iar pentru a o menține sănătoasă sunt necesare unele eforturi. Dacă respectați sfaturile pe care vi le oferim în acest articol, vă veți bucura mult mai mult timp de dinți frumoși și, cel mai important, sănătoși.

1. Pentru a avea un zâmbet frumos este nevoie de dinți sănătoși. Cu toate că aspectul contează, iar dinții uniformi sunt mult mai plăcuți din punct de vedere estetic, o dantură frumoasă nu este întotdeauna și una sănătoasă.

Poți găsi aici mai multe principii utile pentru păstrarea sănătății dentare. Informațiile vin direct de la medici stomatologi, cei mai avizați să ne răspundă la întrebările legate de dantura.

2. Chiar dacă medicii stomatologi vă pot oferi o opinie avizată și pot interveni pentru a vă ajuta în protejarea danturii dumneavoastră, cel mai important aspect al protecției dinților este ceea ce faceți zi de zi.

O vizită la dentist odată la șase luni este recomandată, însă rutina zilnică este mult mai importantă. Spălați-vă dinții cel puțin două minute, de două ori pe zi, și folosiți ața dentară cel puțin o dată pe zi.

Cariile pot fi prevenite, principalul motiv al apariției acestora fiind neglijarea igienei orale.

Există unele categorii de pacienți care prezintă un risc mai mare în ceea ce privește problemele dentare. Femeile însărcinate sunt mai sensibile din acest punct de vedere și se numără printre pacienții speciali deoarece nu li se pot administra anumite substanțe necesare tratamentului. Ele au nevoie de o îngrijire deosebită. În acest articol veți găsi cele mai utile informații legate de durerile și infecțiile posibile în cele 9 luni de sarcină, astfel încât să le preveniți sau să le tratați în mod corect.

3. Dinții aliniați corect sunt mai importanți decât dinții drepți.

Cu toate că unele spații între dinți necesită intervenția medicului stomatolog, în special dacă aveți dificultăți în a mesteca sau simțiți un alt disconfort, alinierea dinților este foarte importantă, ea fiind în mare măsură responsabilă pentru cât de mult va rămâne sănătoasă dantura.

4. Protejați-vă gingiile!

Bolile gingiilor afectează aproape jumătate dintre adulții de peste 30 de ani în lumea întreagă.

Sunt numeroase proceduri pe care dinții dumneavoastră le necesită, însă ele nu pot fi făcute dacă gingiile sunt bolnave.

De exemplu, nu veți putea să vă montați aparat dentar sau să fiți supuși la orice tratament de ortodonție. Albirea dinților și implanturile dentare sunt, de asemenea, foarte greu de realizat dacă gingiile suferă.

5. Albirea dinților nu trebuie exagerată.

Cu toate că este o modalitate la care recurg tot mai mulți oameni pentru a avea un zâmbet cât mai aspectuos, această procedură nu trebuie forțată, pentru a nu face mai mult rău decât bine.

Albirile prea dese pot duce la o sensibilitate exagerată a dinților, la iritarea gingiilor sau la arsuri chimice, făcând ca dinții să fie mult mai expuși în fața unor probleme grave.