Cinci lucruri pe care nu le știai despre tablete

Ziua eMAG tablete. Cele mai mari reduceri
Ziua eMAG tablete. Cele mai mari reduceri

Una din trei gospodării din România are cel puțin o tabletă. Iată câteva informații importante despre aceste dispozitive electronice.

Dacă nu aveți încă o tabletă, puteți consulta o listă cu numeroase modele, pentru toate nevoile și buzunarele, aici.

1. Tabletele sunt folosite mai ales acasă

Peste 95% din utilizatorii de tablete folosesc dispozitivul când se află acasă. De cealaltă parte, doar 16% dintre posesorii acestor gadgeturi ies cu tableta afara din casă.

Un procent mult mai mic, de sub 10 la sută, dintre utilizatori folosesc tableta în mijloacele de transport în comun sau atunci când fac naveta.

2. Tabletele sunt pentru amuzament

Cea mai populară activitate pe tabletă nu este verificarea email-ului sau vizionarea filmelor, ci jocurile video. Piața jocurilor s-a dezvoltat enorm în ultima vreme, iar versiunile gratuite, ușor de descărcat de pe internet, sunt cele mai populare.

Pe locul doi în topul activităților pe care le fac oamenii pe tabletă este vizionarea filmelor și serialelor, în timp ce pe locul trei este ascultarea muzicii.

3. Majoritatea preferă wireless

În ciuda faptului că firmele care vând tablete încearcă să îi facă pe utilizatori să folosească abonamente cu internet, majoritatea covârșitoare preferă conexiunile wireless. Peste 90 la sută din cei care folosesc regulat tabletele utilizează wireless pentru a accesa internetul.

4. Ce fac oamenii pe tablete când nu sunt acasă

Când sunt în mișcare, utilizatorii folosesc tabletele în mașină, la locul de muncă, la școală sau în spațiile publice.

Tabletele sunt, în continuare, o alegere excelentă pentru călătoriile de afaceri sau vacanțe, peste jumătate dintre cei care merg în astfel de călătorii folosindu-le constant.

Aproape jumătate dintre utilizatori spun că urmăresc videoclipuri, iar 42% folosesc tableta pentru a citi știri.

Serialele TV sunt populare pentru 55% dintre utilizatorii de tablete, în timp ce pe primul loc în topul preferințelor sunt filmele: 75%.

5. Este realitatea virtuală viitorul?

Există multe voci care susțin că ochelarii de realitate virtuală vor înlocui în curând multe dintre dispozitivele electronice actuale

Ochelarii de realitate virtuală au un dispaly cu un ghi mare de vizualizare și un lag foarte mic. Majoritatea ochelarilor VR funcționează cu smartphone-uri și tablete.

Dacă sunteți interesat de această nouă tehnologie, intrați aici.