Dacă doriți să vă alimentați singur casa cu energie electrică, atunci generatoarele cu motor pe benzină sunt o alegere excelentă.

În acest articol vă prezentăm câteva dintre cele mai importante avantaje ale folosirii unui generator de curent pe benzină.

Generatoarele pe benzină se împart în două categorii:

1. Generator pentru uz domestic. Acestea sunt de mici dimensiuni, majoritatea portabile, cu putere mai mică, dar foarte rezistente, precum aceste generatoare electrice.

2. Generatoare de mare putere sau grupuri electrogene.

Sunt ideale pentru cei care dețin o afacere, fiind folosite în hoteluri, pensiuni, restaurante, sedii de firmă, unități de producție, complexe rezidențiale sau chiar spitale și bănci. Mai mult, un astfel de grup electrogen poate fi folosit cu mare eficiență pe șantierele de construcții, în turism sau agricultură, în zonele izolate, cum ar fi o cabană de munte, sau în orice alt domeniu care necesită un consum important de energie electrică.

Avantajele generatoarelor cu motor

1. Eficiența acestor generatoare este excelentă. Folosesc mult mai puțină benzină decât cele care funcționează pe gaz. Unele generatoare reușesc să aibă un randament dublu față de rivalele lor, iar motoarele sunt construite să funcționeze pe perioade foarte lungi de timp.

2. Cum prețul petrolului a scăzut mult în ultimii ani, iar costul benzinei a rămas la un nivel acceptabil, generatoarele cu motor reprezintă o metodă economică de a vă asigura necesarul de energie electrică al locuinței.

3. Ușor de întreținut. Atât timp cât schimbați uleiul generatorului la timp și urmați instrucțiunile de folosire, un generator cu motor poate să funcționeze fără probleme zeci de ani.  Toate modelele disponibile pe piață vin la pachet și cu o garanție de cel puțin 12 luni.

4. Dimensiunile generatoarelor cu motor sunt foarte mici, iar perioada de operare este mult mai mare, în comparație cu alte generatoare, fiind dotate cu sisteme de răcire performante.  Multe dintre generatoarele electrice pe benzină au dimensiuni mai mici de un metru.

5. Majoritatea generatoarelor de curent pe benzină nu au carcasă (n.r. – puteți opta pentru un model cu carcasă insonorizantă) și sunt portabile, fiind foarte ușor de transportat la nevoie.  Dacă doriți mobilitate, există și generatoare care vin montate pe un suport cu roți, ușurându-vă și mai mult munca atunci când vine vorba de mutat.

Există și dezavantaje ale generatoarelor electrice cu motor. De exemplu, costurile sunt relativ mari, iar zgomotul pe care îl fac este destul de puternic.

Chiar și așa, pe termen lung, generatoarele cu motor sunt o soluție excelentă pentru o casă, mai ales că sunt foarte durabile și rezistente.