Chevron renunță la gazele de șist din România

Chevron renunță la gazele de șist din România

Grupul petrolier american Chevron a anunțat că renunță la proiectele privid exploatarea gazelor de șist din România, potrivit publicației The Wall Street Journal.

Reprezentanții Chevron au făcut anunțul vineri, prin intermediul unui purtător de cuvânt, dar nu au dat alte explicații legate de această decizie.

Anunțul celor de la Chevron vine după ce la 1 februarie, oficialii companiei au decis să renunțe la explorarea gazelor de șist din Polonia, un sector care nu a reușit să îndeplinească așteptările de tranformare a furnizării de energie în Europa de Est.

În ceea ce privește situația din România, la sfârșitul anului trecut, premierul Victor Ponta declara că, de fapt, țara noastră nu ar dispune de gaze de șist.

Tot atunci, Ponta a mai spus că „ne-am bătut pe ceva ce nu există”, fără să ofere alte detalii.

În replică, reprezentanții Chevron afirmau că încă nu au terminat analiza legată de potențialul rezervelor de gaze de șist din România.

„Chevron analizează datele adunate în timpul operațiilor de forare și analiză seismică pentru a stabili potențialul resurselor naturale regăsite în formațiunile de șist”, anunța atunci compania americană, potrivit ziare.com.

„Când analiza va fi completă, rezultatele vor fi înmânate Agenției Naționale pentru Resurse Minerale (ANRM) și vor rămâne în custodia statului român”, au precizat reprezentanții Chevron.

În 2014, compania anunța că a terminat lucrările de explorare în satul Pungești, din județul Vaslui, după ce operațiunile au fost blocate în repetate rânduri de protestele localnicilor.

De asemenea, Chevron avea încă trei licențe în Popeni 1A (comuna Găgești), Păltiniș 1A (comuna Băcești) și Puiești (comuna Puiești).

 

Dacă acest articol v-a fost util, alăturaţi-vă, cu un simplu Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de Facebook.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.