Cetatea Făgăraş, în ultima etapă a restaurării

Foto: TudorTulok / Wikimedia Commons

Foto: TudorTulok / Wikimedia Commons

Chiar dacă cetatea Făgăraş se află încă pe ultima sută de metri a procesului de restaurare, accesul vizitatorilor se poate desfășura în continuare, fără riscuri, în timpului programului de vizitare. Primăria Făgăraş a transmis, printr-un comunicat de presă, că au fost începute lucrările pentru construcţia celui de-al doilea pod al Cetăţii. Situat la intrarea principală a monumentului istoric, podul va fi realizat din lemn, cu o lungime de 50 de metri și o parte mobilă care se va ridica, la fel cum se întâmpla în secolul al XVII-lea.

„Ne apropiem de final cu proiectul de restaurare a Cetăţii. Acum suntem chiar la realizarea podului ridicător de pe latura de est, pe care îl vom integra într-un ceremonial împreună cu garda cetăţii. Deşi se lucrează, accesul turiştilor este permis de marţi până duminică, între orele 8,00 – 17m00, neexistând niciun risc din cauza lucrărilor”, a declarat directorul Muzeului Ţării Făgăraşului, Elena Băjenaru.

Lucrările pentru consolidarea, restaurarea şi conservarea cetății Făgăraș au început în luna mai 2020, din fonduri europene. Astfel, acoperișul cetății a fost schimbat, cele două ziduri de apărare ale cetăţii au fost restaurate, fiind amenajate și alei pietonale între zid şi şanţul de apărare.

Totodată, au fost realizate lucrări de amenajare a spaţiilor verzi de la fostele grajduri princiare, unde se vor desfășura atelierelor de creaţie, iar bastionul Szabo a fost restaurat, aici urmând să fie amenajată o expoziţie de armuri şi arme.


Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version