Celebra orchestră Johann Strauss Ensemble, din nou în România

Celebra orchestră, din nou în România Foto: Facebook Johann Strauss Ensemble&Russell McGregor

Publicul din România are ocazia ca să îi vadă încă o dată pe celebrii muzicieni austrieci de la „Johann Strauss Ensemble”, într-un concert care va avea loc pe 17 decembrie la Sala Palatului, începând cu ora 19.30.

De zece ani, Johann Strauss Ensemble cucerește publicul din România cu cea mai bună muzică din lume. Sub bagheta celebrului dirijor și prim-solist Russell McGregor, muzicienii îi vor încânta pe români atât cu valsuri vieneze, cât şi cu colinde şi cântece de iarnă. Vor mai fi și invitaţi speciali, respectiv muzicianul Adrian Naidin şi soprana Letizia Quinn.

Nu doar bucureștenii vor avea parte de concertul orchestrei vieneze, ci și locuitorii din alte nouă orașe din țară, iar primul spectacol va avea loc pe 11 decembrie la Oradea, iar ultimul pe 20 decembrie la Bistrița.

Russel McGregor, dirijor şi prim-solist, deţine o vioară fabricată de către Carlo Giuseppe Testore în anul 1697 și care este „sora mai mică“ a celebrei viole a lui Wolfgang Amadeus Mozart. Sub bagheta lui Russel McGregor, au concertat muzicieni precum Luciano Pavarotti, Jose Carreras şi Ildiko Raimondi.

Orchestra pregătește zece concerte în România

Johann Strauss Ensemble a fost fondată în 1985, iar membrii orchestrei sunt de naţionalităţi diferite și sunt unii dintre cei mai talentaţi muzicieni din Austria. Ei colaborează cu orchestre prestigioase din Viena, Linz şi Salzburg și susțin numeroase concerte în fiecare an, în toată lumea.

Prețurile biletelor din București sunt cuprinse între 49 de RON la categoria a IV-a și 259 de RON la categoria Golden VIP, informează biletesalapalatului.ro.

Datele celorlalte concerte din țară: 11 decembrie Oradea; 12 decembrie Arad; 13 decembrie Timișoara; 14 decembrie Cluj; 15 decembrie Mureș; 16 decembrie Mediaș; 17 decembrie București; 18 decembrie Brașov; 19 decembrie Sibiu; 20 decembrie Bistrița.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.