Cele mai în vârstă femei din lume

În toată lumea, la ora actuală mai există doar cinci femei care sunt considerate eroine, deoarece au trecut cu bine peste două războaie mondiale, au văzut cu propriii ochi o mulțime de invenții și au participat la scrierea istoriei.

Cele cinci femei sunt ultimele persoane din lume născute în anii 1800, iar cea mai în vârstă dintre ele a împlinit 116 ani.

Misao Okawa s-a născut pe 5 martie 1898 și este din Japonia. Pe lângă cele două războaie mondiale, ea a mai fost martoră și la bombele de la Hiroshima și Nagasaki, dar și la numeroasele schimbări din țara sa.

Gertrude Weaver este născută pe 4 iulie 1898 și este a doua cea mai în vârstă persoană din America.

Gertrude Weaver
Gertrude Weaver

Emma Morano este din Italia și s-a născut pe 29 noiembrie 1899 și este la ora actuală cea mai în vârstă persoană de pe bătrânul continent.

Emma Morano
Emma Morano

Susannah Mushatt din Statele Unite încheie clasamentul. Este născută pe 6 iulie 1899 și are o mulțime de nepoți și de strănepoți.

Susannah Mushatt Jones
Susannah Mushatt Jones

Jeralean Talley este din Statele Unite și încheie clasamentul celor mai în vârstă persoane din lume.

Jaralaeen Talley
Jaralaeen Talley

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.