Autoritățile au luat decizia să instaleze două semafoare inteligente într-o curbă periculoasă din localitatea Nădlac. Cele două aparate sunt dotate cu radr și depistează de la mare distanță mașinile care vin cu viteză. Atunci când această depășește viteza legală, semaforul trece automat pe culoare roșie, iar mașina este obligată să oprescă, potrivit jurnaliștilor de la Digi24.

Investiția a fost de 70.000 de euro. Semafoarele sunt amplasate pe DN7, în punctul în care există o curbă de 90 de grade. „Această curbă este cea mai periculoasă din oraș. Aici, de-a lungul anilor, nu exista, tot la două luni se întâmpla vreun accident și destul de grav, accidente care s-au soldat cu foarte mulți morți”, a declarat primarul din Nădlac, Vasile Ciceac, citat de digi24.ro.

DN7 traversează orașul Nădlac și este principala ieșire din România spre vestul Europei.

Pe același drum, în ultimii ani au fost și accidente în care autocamioane au derapat din cauza vitezei și au ajuns în curțile unor localnici.

FOTO: Carles Caño Valls/Flickr

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.