Cele mai importante lucruri pe care trebuie să le știi înainte să iei un credit de la bancă

credit bancă
Foto: ccfb / pixabay.com

Dacă aveți de gând să faceți o achiziție costisitoare sau să plătiți datorii mai mici, un împrumut ar putea fi soluția potrivită pentru dumneavoastră.

În acest articol vă prezentăm câteva informații pe care trebuie să le știți înainte de a vă împrumuta la bancă sau la o instituție nebancară. Acum, creditele pot fi obținute foarte rapid și fără garanții.

În primul rând, trebuie să aveți peste 18 ani și să fiți rezident al României. Opțiunile dumneavoastră de creditare cresc dacă aveți un dosar ”curat”, dar și dacă ați mai apelat la împrumuturi și le-ați plătit la timp.

Băncile calculează riscul unui credit în funcție de felul în care ați plătit ratele la împrumuturile precedente.

Tipuri de credite

Băncile și IFN-urile oferă numeroase variante de împrumut rapid, iar alegerea celei potrivite pentru nevoile dumneavoastră este foarte importantă.

De exemplu, dacă sunteți la conducerea unei intreprinderi mici sau mijlocii, puteți găsi o serie de soluții extrem de avantajoase aici.

Există împrumuturi fără garanții, de nevoi personale, prin care banca oferă sume mici, pe perioade scurte. Este o alegere perfectă pentru cheltuieli urgente, iar îndatorarea nu este foarte mare.

De asemenea, puteți apela la un împrumut ipotecar, cât și la unul pentru achiziționarea de locuințe. Acestea sunt împrumuturi pe termen lung și necesită garanții.

Dacă aveți deja mai multe împrumuturi sau carduri de credit și doriți să le achitați, puteți apela la un credit de refinanțare. Avantajul acestei acțiuni este că reduce nivelul dobânzii pe care ar fi trebuit să îl plătiți, reducând obligațiile la o singură rată lunară.

De unde puteți lua un împrumut?

Pentru a împrumuta o sumă serioasă de bani trebuie să mergeți la bancă. Nu trebuie neaparăt să aveți un cont la banca respectivă pentru a apela la un credit. Companiile de credit oferă și ele bani, în general sume mici și medii. Puteți obține un credit nebancar cu aprobare rapidă și vă puteți folosi de bani în scurt timp de la acordul instituției.

Casele de ajutor reciproc, care sunt asociații de persoane fizice, salariate, sunt instituții financiare nebancare, fără scop patrimonial, care sunt organizate pentru a întrajutora financiar asociații.

Sunt o soluție pe termen scurt, dar este necesară plata cotizației în cadrul asociației.

Informații utile despre împrumuturi

Odată ce ați obținut un credit, ideal ar fi să îl plătiți cât mai repede cu putință, pentru a reduce impactul dobânzii.

Folosiți-vă de banca dumneavoastră pentru a vă plăti datoriile la cardurile de credit, deoarece dobânda la împrumuturile personale este, de obicei, mult mai mică decât la cardurile de credit.

Dacă aveți obiceiul să cheltuiți mai mult decât vă permiteți, nu este este o idee bună să garantați creditul cu locuința pe care o dețineți.

Dacă puteți să așteptați, cel mai bun moment pentru a face un împrumut este atunci când economia este slabă, iar dobânzile sunt mici.

Comparați toate ofertele de pe piață. Există diferențe importante între dobânzile cerute de bănci. Nu vă grăbiți când semnați contractul. Citiți toate clauzele cu atenție.