Cele mai ciudate obiceiuri din lume

Obiceiuri ciudate în lume Foto: http://commons.wikimedia.org/

Cei care pleacă în călătorii trebuie să se informeze tot timpul în legătură cu obiceiurile din locurile pe care le vizitează, pentru a nu avea probleme în vacanță.

De la obiceiuri legate de cum se servește masa și până la obiceiuri de nuntă, turiștii trebuie să cunoască tradițiile locurilor vizitate și să se adapteze la ele.

Mai jos, vă prezentăm câteva obiceiuri cel puțin ciudate:

Cei care nimeresc la o nuntă în Suedia, trebuie să se obișnuiască să respecte unul dintre cele mai amunzante obiceiuri de nuntă. De fiecare dată când mirele sau mireasa se ridică de la masă pentru a merge la toaletă, partenerul este sărutat de invitați. Ne întrebăm câți miri se abțin doar pentru ca proaspăta soție să nu fie sărutată de toți bărbații de la masă… de nenumărate ori?

În Maharashtra, India, este o practică des întâlnită, cea în care copiii sunt aruncaţi de la 15 metri înălţime, din vârful unui templu. Potrivit tradiţiei, asta întăreşte vigurozitatea şi inteligenţa copilului, precum şi faptul că-i asigură noroc în anii maturităţii sale. Potrivit aceleiaşi tradiţii, există mereu oameni la baza templului care să prindă copiii. Pentru turiștii care nu cunosc acest obicei, momentul în care ar vedea copiii aruncați ar putea fi un adevărat șoc.

Cei care ajung în Papua Noua Guinee, trebuie să fie pregătiți psihic să întâlnească oameni de toate vârstele cu niște modele pe piele. Există câteva triburi pe malurile râului Seki care au cele mai dureroase metode de trecere de la copilărie la viața de adult. Tinerii de acolo sunt obligați să treacă prin chinuri groaznice de umilire și de tăiere a pielii de pe spate în mii de bucățele, pentru a da aspectul pielii de crocodil.

În anumite regiuni din Peru, Argentina, Chile și Bolivia, mesenii își arată respectul pentru echivalentul local al Mamei Pământ, vărsând câte puțin din băuturile lor pe jos și rostind „Para la Pachamama”, într-un ritual numit „ch’alla”. Pentru a onora zeii fertilității și ai recoltei, unii sud-americani lovesc ușor paharul, în timp ce alții ating băutura cu două degete.

Cei care ajung în anumite părți din Etiopia, trebuie să se aștepte la un obicei cu adevărat inedit. Acolo există o tradiție numită „gusha”, care prespune ca oamenii să se hrăneasă reciproc, folosindu-se doar de mâini, fără ajutorul tacâmurilor. Tradițional, musafirii sunt așezați în cerc, în jurul unei mese pe care sunt puse mai multe platouri cu mâncare. Gazda este cea care începe ritualul, alege o bucată de carne, câteva legume, le înmoaie în sos și i le oferă persoanei din dreapta sa, continuând apoi cu toți invitații de la masă. După ce a terminat, prima persoana hrănită continuă și oferă de mâncare musafirului aflat în dreapta sa. Gusha continuă până când fiecare om de la masă le-a dat să mănânce tuturor mesenilor.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.