Cele mai ciudate lucruri descoperite în ouăle Kinder

ou kinder
Foto: Ferrero SpA (Wikimedia Commons)

Ouăle Kinder îi fascinează pe copiii din toată lumea de ani buni, deoarece aduc laolaltă ceva dulce și un cadou-surpriză. Însă, au fost și cazuri în care ”cadoul” a fost mult prea surprinzător.

1. De exemplu, în martie 2016, poliția alimentară italiană a lansat o investigație după ce în interiorul unui ou Kinder a fost descoperită o tabletă de Zofenopril, medicament destinat celor care suferă de hipertensiune.

Nefericitul care a descoperit pastila a fost un copil din orașelul italian Torrice, din provincia Lazio. Compania care produce ouăle, Ferrero, a declarat poliției că învelișul de ciocolată al oului în cauză a fost produs în orașul italian Alba, în timp ce oul de plastic din interior, cel în care a fost descoperită capsula de Zofenopril, a fost produs în Europa de Est. Mai ciudat este că acest medicament este disponibil doar în Italia, astfel născându-se întrebarea: ”Cum a fost posibil ca un medicament disponibil exclusiv pe tărâm italian să ajungă într-un înveliș de plastic produs în Europa de Est?”.

Părinții copilului care a descoperit pastila au reușit să intervină la timp, micuțul având intenția să înghită medicamentul, relatează AFP. Poliția italiană nu știe încă modul în care pastila a ajuns în ou, însă, spun oamenii legii, ”se pare că este vorba despre un sabotaj”, victimă fiind firma producătoare.

2. În noiembrie 2015, o bunicuță în vârstă de 73 de ani s-a folosit de un ou Kinder pentru a introduce droguri într-o închisoare spaniolă, scrie El Pais. Stupefiantele erau pentru nepotul său.

3. Polițiștii britanici s-au bucurat și ei de surprizele din ouăle Kinder în octombrie 2014, când în apartamentul unui tânăr de 30 de ani a fost descoperită o importantă cantitate de droguri, potrivit Daily Mail. Alertați de declarațiile unui vecin al bărbatului, polițiștii au descins la locuința tânărului și au observat o mulțime de ouă Kinder în casa acestuia. În interiorul capsulelor de plastic erau droguri.

În locuință a fost descoperită și o armă de foc pentru care bărbatul nu avea permis.

Traficantul, Warren Christopher, a fost condamnat la cinci ani de închisoare.

Știați că ….

Ouăle Kinder sunt interzise în Statele Unite? Printr-o lege din anii ’30, americanii interzic producerea și comercializarea de dulciuri care conțin substanțe non-nutritive (cu care copiii se pot îneca accidental). Astfel, încă de la momentul apariției ouălor Kinder, în anii ’70, aceste dulciuri sunt interzise în State.

Cei care încearcă să introducă pe tărâm american ouă Kinder riscă o amendă uriașă, de 2500 de dolari pentru fiecare ou. Totuși, controlorii vamali au deseori milă de bunicuțele care aduc din Italia ouă Kinder pentru nepoțeii americani. Ei doar confiscă aceste produse, fără a aplica amenzi.

În iulie 2012, însă, un cuplu a fost chiar reținut timp de două ore după ce a încercat să intre în Statele Unite cu șase ouă Kinder cumpărate din Canada. După ce au fost luați la întrebări de polițiști, cei doi au fost eliberați. Polițiștii americani confiscă aproximativ 25.000 de ouă Kinder în fiecare an.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Forrest Gump de România. Omul care aleargă 5 kilometri pe zi, la 86 de ani
Tradiția încondeierii ouălor în Bucovina, la National Geographic: „O artă care te va uimi”
Două sate de poveste care au case cu pereții pictați. Unul e din România
Sat unic în România: 14 locuitori și case ca în urmă cu sute de ani

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.