Cele mai ciudate legi din lume, de știut în călătorii

veneția
Veneția. Foto: Saffron Blaze via Wikimedia Commons

Se spune că legile sunt făcute ca să fie încălcate, iar în lume există câteva legi absolut ridicole, despre care mulți nu știu și pe care le încalcă, iar apoi primesc amenzi uriașe sau chiar ajung la închisoare.

Statele Unite ale Americii par să domine acest top inedit, cu câteva legi care par a fi scrise în glumă. Totuși, ele sunt încă în vigoare, iar cei care le încalcă ajung să plătească amenzi ori sunt închiși.

Mai jos, vă prezentăm cele mai ciudate și bizare legi din lume, pe care este bine să le cunoașteți, dacă vă aflați în vizită:

Veneţia: Este interzis să hrăneşti păsările. Cei care încalcă regula pot primi o amendă de până la 700 de dolari.

Argentina: Paturile cu saltea din pene sunt interzise. Potrivit Argentina Independent, aceste paturi sunt ilegale pentru că autoriăţile au considerat că o „asemenea indulgenţă” încurajează un comportament de lene.

Grecia: Este interzis să porţi tocuri în zona unui sit antic. Pentru a conserva construcţiile, guvernul a interzis încălţămintea care ar putea dăuna monumentelor.

Dubai: Este interzis să mănânci în timpul sărbătorii Ramadan. Călătorii care aleg să nu respecte tradiţia, mâncând, bând şi fumând în public, vor primi o avertizare, iar dacă abaterea se repetă, ar putea ajunge chiar şi la închisoare.

Milano, Italia: Nu ai voie să te încrunţi în public. Legea spune că trebuie să zâmbeşti tot timpul pe străzile oraşului, situaţiile excepţionale fiind înmormântările şi vizitele la spital.

Alaska, SUA: Nu ai voie să trezeşti un urs din somn pentru a-i face o fotografie, potrivit Hartford College.

Dakota de Nord, SUA: În baruri şi restaurante, berea şi covrigeii nu pot fi servite în acelaşi timp.

Kentucky, SUA: Nu ai voie să vopseşti o raţă în albastru şi să o oferi spre vânzare decât dacă vrei să vinzi şase rațe albastre în acelaşi timp, potrivit site-ului Dumb Law.

Carolina de Nord, SUA: Jocurile de bingo nu pot dura mai mult de cinci ore.

New York City, SUA: În oraşul care nu doarme niciodată, nu ai voie să ţii o îngheţată în buzunar, pentru că este împotriva legii, conform site-ului randomhistory.com.

Singapore: Nu ai voie să mesteci gumă în public. Acest obicei interzis în Singapore de mai bine de 20 de ani este pedepsit cu o amendă.

În Franţa, între orele 8 a.m şi 8 p.m, 70% din muzica de la radio trebuie să aparţină artiştilor francezi.

Finlanda: Din cauza faptului că celebrul personaj de desene animate Donald Duck nu purta pantaloni lungi, filmele de desene animate care-l aveau drept erou principal au fost interzise de lege.

Legile statului Ohio pedepsesc cu închisoarea pe oricine încearcă să îmbete un pește.

În Florida, din Statele Unite, dacă o femeie nemăritată sare cu parașuta în zilele de sâmbătă, acesta ajunge fără prea multe discuții la închisoare.

În timpul regimului politic taliban din Afganistan, clericii musulmani au adoptat o lege care le interzice femeilor să poarte șosete de culoare albă, pe motiv că astfel bărbații se excită sexual în preajma lor.
Orașul St. Louis din Missouri are în vigoare o lege conform căreia este interzis ca un bărbat să salveze o femeie aflată în pericol, dacă aceasta este îmbrăcată în pijamale.

În orașul Baltimore din Maryland SUA, este ilegal să intri cu un leu într-o sală de cinema.

Ce alte legi ciudate mai cunoașteți?

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.