Cele 5 motive importante pentru care e bine să alegi încălțăminte din piele naturală

Anotimpul rece începe deja să-și arate colții și trebuie să ne pregătim hainele și încălțămintea adecvate. Dacă în cazul hainelor poate e ceva mai simplu, iar regula principală este să fie cât mai groase, la încălțăminte există un criteriu important de care trebuie să ținem cont. În acest articol vă spunem de ce trebuie să avem grijă să fie din piele naturală perechea de ghete de bărbați sau botinele pentru femei.

1. Nu-ți mai transpiră picioarele la fel de mult. Chiar dacă nu mai vorbim de temperaturile caniculare din timpul verii, transpirația picioarelor e o problemă chiar mai mare în anotimpul rece. Trebuie să luați în considerare faptul că nu mergeți doar prin frig, la o temperatură constantă, ci intrați și în magazine, restaurante, la cinema și în alte locuri mai calde și e foarte posibil să apară transpirația picioarelor.

Astfel, există chiar riscul să vă înghețe picioarele în ghete atunci când ieșiți din nou afară. Însă acest lucru nu e o problemă dacă încălțămintea este din piele naturală, material care lasă piciorul să respire și nu favorizează mirosul neplăcut la fel ca cele din imitații și alte materiale sintetice.

2. Rezistă mai mult. Încălțămintea din piele naturală rezistă ani de zile și, spre deosebire de cea din imitație, rămâne în aceeași formă, fără să aibă aspectul de șleampăt. În plus, ghetele din piele naturală sunt mai rezistente la zgârâieturi, de exemplu. În concluzie, chiar dacă încălțămintea din piele naturală este un pic mai scumpă, vă veți bucura mai mult timp de ea și în final veți constata că nu trebuie să cumpărați în fiecare an altă pereche. Deci încălțămintea din piele vă ajută să faceți și economie pe termen lung.

3. Încălțăminte mai sănătoasă. Sunt anumite materiale sintetice folosite pentru confecționarea pantofilor care pot produce alergii. De asemenea, imitațiile din piele pot avea porțiuni toxice, care sunt dăunătoarea pentru mediul înconjurător, nu doar pentru pielea piciorului. Nu același lucru îl putem spune despre încălțămintea din piele naturală.

4. Se îngrijește mai ușor. Deși poate părea ciudat, încălțămintea din materiale care înlocuiesc pielea sunt mai greu de îngrijit. Se poate decolora în contact cu apa și pentru că nu lasă piciorul să respire, încălțămintea din materiale sintetice trebuie curățată mult mai des, pentru a nu prinde miros. În schimb, încălțămintea din piele naturală are nevoie de o ușoară curățare la interior și un stat de cremă sau ceară la exterior.

5. Rezistență la vreme rea. Pentru că tot ne pregătim de vremea rece, trebuie să știți că, pe lângă faptul că se întreține foarte ușor, o pereche de ghete din piele naturală este foarte rezistentă la apă și praf. De asemenea, materialul este mult mai gros, iar frigul trece mai greu.