Cel mai sigur mod de a face economii cu imprimanta

Puteți printa de până la opt-nouă ori mai multe pagini cu același preț al cartușului, cu ajutorul unui sistem simplu și eficient de flacoane reîncărcabile de cerneală.

Sistemul CISS (numele vine de la Continuous Ink Supply System) este folosit la imprimante de tip inkjet. El asigură furnizarea continuă de cerneală către un cartuș special, pe care nu trebuie să îl înlocuiți niciodată. Flacoanele de cerneală sunt externe și comunică cu cartușul prin furtune de mici dimensiuni, asemănătoare capilarelor din corpul uman.

Rezervoarele exterioare sunt transparente, astfel că va fi ușor să știți exact când trebuie să faceți un nou „plin” de cerneală de o anumită culoare. Este recomandat să nu lăsați rezervoarele să se golească de tot, ci să completați cu cerneală atunci când flaconul e aproape de golire.

Folosirea sistemului CISS face printarea cu circa 90% mai ieftină decât în cazul unei imprimante inkjet cu cartușe clasice. Diferența o face prețul foarte mic al cernelurilor cu care se fac reîncărcările.

Trebuie să știți că puteți cumpăra un sistem CISS pcanonentru propria imprimantă de acasă. Acesta costă câteva sute de lei și va fi atașat imprimantei voastre de tip inkjet.

Totuși, dacă vă gândiți să cumpărați o imprimantă nouă, mai funcțională și mai rapidă decât cea pe care o aveți deja, puteți lua în considerare un aparat cu sistem CISS integrat.

Epson și Canon sunt două mărci japoneze de mare încredere, fiecare cu o experiență de peste 70 de ani în lumea electronicelor de consum. O imprimantă Epson cu sistem CISS integrat are preţuri ce pornesc de la circa 600 de lei. Imprimantele Canon cu CISS preinstalat au prețuri asemănătoare.

La cumpărare, sistemul CISS vine cu cartușele pline, urmând ca voi să reîncărcați flacoanele pe măsură ce se apropie de golire. Fiecare flacon are circa 100 de mililitri, astfel că reumplerile vor fi destul de rare, chiar dacă utilizați imprimanta frecvent, tipărind zeci sau sute de pagini în fiecare zi.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.