Cel mai mic cățel din lume are dimensiunile unui măr

cel mai mic cățel din lume
Tudi cântărește 300 de grame. Foto: Imgur

Cel mai mic cățel din lume, la 10 săptămâni, nu era mai mare decât un măr și cântărea  numai 300 de grame, potrivit cartman.tv.

Pe nume Tudi, cățelul este un pui din rasa Chihuahua care trăiește în Varșovia, Polonia. La aproape 3 luni, Tudi era un cățel sănătos, dimensiunile sale sunt foarte reduse, chiar și pentru un pui de Chihuahua.

Fratele lui Tudi, care locuiește cu aceeași familie din Polonia, are dimensiuni normale, cântărind aproximativ o jumătate de kilogram.

Dacă Tudi va continua să crească în același ritm extrem de scăzut, el are toate șansele de a deveni noul deținător al recordului Guiness Book pentru „Cel mai mic câine din lume”.

Pentru a intra oficial în Cartea Recordurilor drept „Cel mai mic câine din lume”, Tudi trebuie mai întâi să devină un câine adult, așa că proprietarii săi mai au de așteptat încă două luni.

În prezent, cel mai mic câine din lume este tot un reprezentant al rasei Chihuahua, pe nume Boo Boo. Acesta este lung de numai 10 centimetri și cântărește aproximativ 700 de grame. Așadar, cu cele 300 de grame ale sale, Tudi are șanse mari să nu îl depășească niciodată pe Boo Boo la greutate și să intre, astfel, în Cartea Recordurilor.

Tudi are 10 săptămâni. Foto: Imgur
Tudi are 10 săptămâni. Foto: Imgur
cel mai mic cățel din lume
Tudi este cât o bancnotă de lung. Foto: Imgur
cel mai mic cățel din lume
Tudi locuiește în Varșovia, Polonia. Foto: Imgur

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.