Cel mai emoționant proiect fotografic, lansat de un român: „Te iubesc, mamă”

proiectul mama
Proiectul "Mama". Foto: Florin Diaconu

Un fotograf român s-a hotărât să facă un experiment al declarațiilor de dragoste pentru mame. În total, vrea să facă 10.000 de fotografii în cadrul unui proiect intitulat „Proiectul Mama”. Până acum, are peste 200 de imagini, relatează digi24.ro.

Cei care vor să își arate dragostea pentru mamele lor scriu mesaje pe panouri sau pe foi de hârtie, iar Florin Diaconu îi fotografiază.

Ștefania, o tânără de 27 ani, este una dintre tinerele care a acceptat să fie fotografiată de Florin.

„Mama are un fel de superputere să nu vadă lucrurile rele. Și dacă le vede nu le lasă să o întristeze. E tot timpul zâmbitoare și pozitivă. Îi mai scăpa uneori câte un oftat cu tot aerul din plămâni, dar dacă ne simte pe oricare din noi ceilalți chiar și un pic triști are mereu cuvintele la ea: „eii lasă, că nu e sfârșitul lumii, nu trecem noi și peste asta? Nu ne ai pe noi?”. Și asta e valabil inclusiv pentru vecina de la 4 sau colegele de muncă, nu numai pentru familia ei”, a povestit Ștefania.

„E vorba despre tine, e vorba despre mama ta, e vorba despre relaţia pe care o ai cu mama ta şi, automat, e vorba despre relaţia pe care o ai tu cu oamenii în general”, a explicat Florin Diaconu pentru sursa citată.

Florin a început proiectul fotografic cu gândul la părinții lui, pe care îi vede rar deoarece de zece ani trăiesc în altă ţară. Fotograful a arătat că expoziţia ascunde şi o intrigă personală: dificultatea de a spune „te iubesc” celei mai dragi persoane.

„Am întâlnit şi oameni care se exteriorizau foarte mult, am întâlnit şi oameni care au început să plângă. Mă uitam la mesaj şi încercam să fiu eu în pielea persoanei respective şi să simt exact ce e scris acolo, să înţeleg mai bine”, a povestit Florin.

Ideea unei expoziţii a pornit din Botoşani, unde Florin a copilărit. Vestea s-a răspândit rapid pe reţelele de socializare, iar până acum peste 200 de oameni au vrut să transmită un mesaj și să fie fotografiați.

Înarmat cu aparatul de fotografiat şi cu un studio mobil pe care îl ia de fiecare dată după el, tânărul spune că și-a propus să îi ajute pe oameni să îşi exprime mai uşor sentimentele. La final, vrea să organizeze o expoziţie uriaşă, în care să adune 10.000 de fotografii.


Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

O garsonieră de 33 de metri pătrați, transformată într-o locuință de vis
10 sfaturi pentru plantarea unui pom fructifer
Nunta de poveste a doi români, admirată de o celebră publicație străină

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.