Cea mai izolată localitate din România. De o săptămână, nimeni nu intră, nimeni nu iese

Drumul înzapezit este singurul care leagă comuna Vadu de lume (Foto: Opinia Giurgiuveanului)
Drumul înzapezit este singurul care leagă comuna Vadu de lume (Foto: Opinia Giurgiuveanului)

Câteva sute de persoane sunt izolate de șapte zile într-o comună apropiată de Năvodari. Autoritățile nu au reușit nici până acum să deblocheze drumul.

Viscolul puternic care a rupt comuna Vadu de lume a format troiene înalte și de peste doi metri. Vântul a suflat cu peste 80 de kilometri la oră peste câmpurile din zonă.

La 2 kilometri distanţă de Vadu drumul este blocat din cauza unei maşini care a fost abandonată aici. În sat, șapte sute de oameni așteaptă să fie eliberați.

Sătenii așteaptă ajutoare din partea autorităților, după ce aprovizionarea localității a fost sistată. Urgențele medicale sunt o altă problemă iminentă în satul Vadu.

La Dumbrăveni, tot în județul Constanța, sătenii s-au organizat și au deszăpezit șase kilometri de drum, restabilind calea de acces către localitate.

Prognoza meteo pentru zilele următoare

Dacă sâmbătă temperaturile au continuat să crească, de duminică, vremea se răcește în România. Se așteaptă nopți geroase în sudul, estul și centrul țării.

Săptămâna viitoare va începe cu vreme rece și ninsori, așteptate în sud-est, cu intensificări ale vântului în regiunile sudice și la munte.

Încă un fenomen rar la malul mării. Bolovanii au invadat plaja