Cea mai dulce victorie. Marius Copil și Adrian Ungur au câștigat turneul de la București

Marius Copil și Adrian Ungur au cucerit primul lor titlu ATP din carieră, la dublu, pe zgura de la Arenele BNR, din București, după o finală de infarct.

A fost o aventură splendidă pentru cei doi, care nu au rupt deloc gura târgului în competițiile de simplu din acest an. Beneficiari ai unui wild-card din partea organizatorilor, Copil și Ungur, care nu sunt tocmai specialiști ai jocului de dublu, și-au făcut loc până în finală, unde au reușit să salveze cinci mingi de meci și să cucerească trofeul.

Americanul Nick Monroe și australianul Artem Sitak au câștigat lejer primul set, scor 6-3, însă perechea din România a revenit în cea de-a doua manșă, pe care și-a adjudecat-o pe final, cu 7-5.

Marius Copil, 24 de ani, și Adrian Ungur, 30 de ani, aflați la orima finală din carieră în circuitul ATP, au evoluat splendid în super-tie-break, unul extrem de lung, cu 32 de puncte, și de tensionat (12 minibreak-uri și 5 mingi de meci pentru Monroe și Sitak).

Românii au închis partida la 17-15, profitând de cea de-a patra minge de turneu.

”Nu voi uita niciodată această finală”, a spus Adrian Ungur, adăugând: ”La un moment dat, nici eu nu mai știam ce să cred, dacă vor câștiga ei sau vom câștiga noi. Suntem bucuroși că a ieșit așa și sperăm să nu fie primul și ultimul titlu împreună”.

De cealaltă parte, Marius Copil a declarat: ”E foarte frumos că am câștigat acest prim titlu acasă. A fost o dumincă grea, dar și una incredibilă!”

După ce Horia Tecău reușise să câștige ultimele trei ediții la București, cei doi români păstrează trofeul acasă.

În competiția de simplu a ieșit învingător spaniolul Guillermo Garcia-Lopez, care a evoluat splendid în toate partidele de pe zgura din București.

Guillermo Garcia-Lopez a dominat competiția de simplu de la București (BRD Năstase-Țiriac Trophy)
Guillermo Garcia-Lopez a dominat competiția de simplu de la București (BRD Năstase-Țiriac Trophy)

Al cincilea favorit la BRD Năstase-Țiriac Trophy s-a impus ieri în fața tânărului ceh Jiri Vesely, după două seturi foarte echilibrate, ambele încheiate în tie-break. Ibericul s-a impus la 5, respectiv la 11, trecându-și în cont cel de-al cincilea titlu ATP din carieră, al doilea din acest an.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews: