Ce subiecte le-au picat elevilor la proba de Matematică de la Bacalaureat

rezultate bac 2020
Foto: cataloagescolare.ro

Absolvenții de clasa a XII-a susțin marți, 2 iulie, proba obligatorie a profilului în cadrul examenului de Bacalaureat, adică Matematică sau Istorie.

În mediul online au apărut deja primele imagini cu subiectele la Matematică pe care le-au avut de rezolvat elevii de la profilul tehnologic și de la științele naturii, potrivit știrileprotv.ro și adevărul.ro:


Ieri, elevii au susținut prima proba scrisă din cadrul Bacalaureatului, cea de la Limba și literatura română. S-a înregistrat o rată de participare de 98,3%: 123.583 de candidați prezenți dintr-un total de 125.694 de candidați înscriși – toate promoțiile.

2.077 de candidați au fost declarați absenți, iar 34 de candidați au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă, a transmis Ministerul Educației într-un comunicat de presă.

Marți, 2 iulie, este programată proba obligatorie a profilului (discipline, în funcție de profil: Matematică și Istorie), iar joi, 4 iulie, va avea loc proba la alegere a profilului şi specializării. Ultima probă scrisă – Limba si literatura maternă – se va desfășura vineri, 5 iulie.

Afișarea primelor rezultate (în centrele de examen și online) este programată în data de 8 iulie (până la ora 12:00). Contestațiile pot fi depuse/transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice.

Candidații care contestă rezultatul inițial al evaluării trebuie să completeze, să semneze și să depună/transmită prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.

Afișarea rezultatelor finale este programată în data de 12 iulie (în centrele de examen și online).

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.