Câți bani trebuie să dea viitorii părinți pentru un prenume unic în lume

O companie europeană a creat o afacere mai puțin obișnuită, în care îi ajută pe părinți să găsească un prenume unic pentru copiii lor.

Pentru o sumă destul de piperată, de 32000 de dolari, compania Erflogswelle din Elveția se angajează să găsească un prenume unic de copii și garantează că nimeni din lume nu se mai numește la fel.

Pentru viitorii părinți, în afară de analize și de controalele periodice, o mare provocare o reprezintă alegerea prenumelui potrivit pentru bebeluș, care trebuie neapărat să se potrivească și cu numele de familie, dar și cu personalitatea pe care o va avea.

De multe ori, există adevărate tensiuni între părinți, mai ales când alegerile sunt diferite și nu reușesc să cadă la pace, iar fondatorul Marc Hauser a simțit acest lucru atunci când și-a ajutat un prieten. El a observat atunci cât de greu este pentru un cuplu ca să facă alegerea potrivită, mai ales că nimeni nu vrea să renunțe prea ușor la ideea sa.

Cinci săptămâni, pentru un prenume perfect

După ce a reușit să îi mulțumească pe viitorii părinți cu un prenume interesant, fondatorul companiei și-a dat seama că se pot face bani din această idee, așa că a mers mai departe. Deși durează aproximativ cinci săptămâni până când echipa concepe mai multe prenume, la final, părinții sunt mai mult decât încântați că își vor striga copilul într-un mod unic.

Echipa are sarcina de a alege un nume care să nu aibă conotații în cel puțin 12 limbi și să fie ușor de pronunțat și de silabisit, pentru că altfel este un eșec și nu este de dorit un asemenea lucru.

Totodată, echipa mai cercetează și în trecutul familiei pentru a alege mai multe prenume, iar după cele cinci săptămâni prezintă familiei mai multe variante, din care aceștia pot alege, informează  odditycentral.com.

Recomandarea editorilor greatnews.ro:

Nume ciudat pentru copil, interzis de judecător

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.