Câte mașini SH vândute în România au kilometrajul modificat

FOTO: Arek Socha/Pixabay.com
FOTO: Arek Socha/Pixabay.com

Mai mulți parlamentari, printre care și fostul președinte Traian Băsescu, propun o lege prin care cei care vând mașini sunt obligați să completeze pe proprie răspundere numărul real de kilometri ai mașinii. Cei care vor prinși că mint vor fi puși sub acuzare pentru fals în declarații.

În România au intrat peste 250.000 de mașini second-hand, după ce a fost scos timbrul de mediu.

„Cea mai mare explozie de înmatriculări de autovehicule din România o reprezintă cele din categoria cu o vechime de peste 17 ani. Asta înseamnă că acele autovehicule în următorii 2 ani de zile vor avea nişte probleme grave la sistemul de direcţie, la sistemul de frânare, la articulaţii, lucru care efectiv pune în pericol siguranţă rutieră”, a declarat președintele Asociației Service Auto Independente, Cristian Munteanu, pentru Știrile Pro TV.

Potrivit mecanicilor, aproape jumătate dintre aceste rable au kilometri dați înapoi.

Tranzacțiile cu mașini second-hand au avut un avans de 130%, iar înmatriculările de mașini noi au crescut cu 27%, potrivit unei analize Autovit.ro.

Piaţa maşinilor noi a crescut cu 27%, până la 45.000 de unităţi, ceea ce înseamnă cel mai bun parcurs din 2009 până în prezent, după cum arată datele publice oferite de Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV).

De asemenea, piața mașinilor second-hand din import a avut un avans de 86%, până la 253.000 de mașini. Cele mai multe tranzacții s-au făcut în luna februarie, când 68.000 de mașini s-au înscris în circulație.

Brandurile germane domină, în continuare, topul celor mai des întâlnite maşini pe Autovit.ro, acestea ocupând primele cinci poziţii. Volkswagen este lider, cu aproape 18% din totalul anunţurilor, urmat de BMW (13,8%), Mercedes (10,5%), Audi (9,5%) şi Opel (7,2%). În top 10 branduri de maşini pe Autovit.ro se regăsesc şi Ford (6,8%), Skoda (4,8%), Renault (3,7%), Dacia (3,6%) şi Toyota (2%).

FOTO: Arek Socha/Pixabay.com

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.