Câtă băutură trebuie să cumperi pentru o nuntă? Sfaturi practice

Câtă băutură este necesară pentru o nuntă. Foto: Flickr / John Wilson
Câtă băutură este necesară pentru o nuntă. Foto: Flickr / John Wilson

Dacă vreți să organizați o nuntă, dar nu aveți idee despre ce implică o petrecere pe cinste, acest articol vă va ajuta.

Câtă băutură consumă o persoană la o nuntă? Este o întrebare pe care și-o pun mulți oameni în ajunul petrecerilor post-cununie. Nu există, însă, un răspuns exact, dar aproximările vă pot fi de mare ajutor.

Astfel, un invitat consumă, de regulă, la un astfel de eveniment, o sticlă de vin. Majoritatea nuntașilor preferă vinurile albe, care sunt consumate, în medie, în cantități de două ori mai mari decât cele roșii. Dacă sunteți în căutarea de provizii pentru o nuntă, vă recomandăm aceste vinuri de calitate.

Pentru fiecare invitat trebuie să luați în calcul și o medie de 200 de mililitri de băuturi spirtoase, cum ar fi whisky sau pălincă, dar să nu uitați de băuturile pentru doamne, aproximativ 100 ml de vermut, campari sau cremă de whisky.

Ce băuturi non-alcoolice sunt necesare la o nuntă

În general, la o nuntă, un invitat consumă și două cești de cafea, aproximativ 1 litru de sucuri naturale și 0,5 litri de sucuri carbogazoase, dar și apă – în jur de doi litri, împărțiți între apa carbogazoasă și cea plată.

Puteți oferi invitaților și bere, deși acest obicei este destul de puțin răspândit. În cazul în care faceți acest lucru, puteți reduce din cantitatea de vin oferită nuntașilor.

Numărul invitaților este foarte important în stabilirea stocului de vinuri și alte băuturi alcoolice pe care trebuie să îl aveți pregătit pentru nuntă, însă principiul rămâne, în general, același.

Ordinea servirii băuturilor alcoolice la o nuntă este un detaliu care nu trebuie neglijat.

Un pahar de șampanie se servește mereu la începutul nunții, în etapa de întâmpinare a invitaților, apoi vinurile, urmate de băuturile spirtoase. Un alt pahar cu șampanie este servit odată cu tortul.

Chiar și așa, este important să oferiți și libertate invitaților, care vor putea comanda orice băutură doresc în timpul petrecerii.

Pentru a afla mai multe dintre regulile de servire a băuturilor alcoolice la o nuntă, dar și pentru a calcula precis cantitățile necesare pentru petrecerea dumneavoastră, intrați aici.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.