Cât câștigă și ce planuri are primul român care a “invadat” Marea Britanie anul trecut

Victor Spirescu, primul român în Marea Britanie

Victor Spirescu, primul român care a ajuns în Marea Britanie la 1 ianuarie 2014, după liberalizarea pieței muncii pentru români și bulgari, are planuri să se întoarcă în țară.

Devenit cunoscut după ce tabloidele și televiziunile din Marea Britanie care vorbeau despre o invazie a românilor după deschiderea pieței muncii începând cu 1 ianuarie 2014,  Victor Spirescu a afirmat într-un interviu acordat pentru The Telegraph că după ce va strânge ceva bani,  vrea să se întoarcă în România.

Spirescu, care lucrează acum în construcții, în estul Londrei, câștigă până la 250 de lire pe zi, publicația britanică notând faptul că românul a venit în Marea Britanie pentru a munci și câștiga bani, nu pentru a beneficia de ajutoare sociale.

„Mi-e dor de satul meu, de viața mea în România. E în regulă, dar am venit aici pentru a face niște bani și apoi mă voi întoarce. Nu vreau să trăiesc pentru totdeauna aici”, a spus Victor Spirescu.

 

La 1 ianuarie 2014, românul care a ateriat pe aeroportul Luton din Marea Britanie, a fost întâmpinat de jurnaliști și de către laburistul Keith Vaz, preşedinte al Comisiei de Afaceri Interne din Camera Comunelor, camera inferioară a legislativului englez și conservatorul Mark Reckless.

Victor Spirescu a ajuns anul trecut în Marea Britanie, pentru a se angaja la o spălătorie auto, iar cazul său a fost mediatizat în contextul polemicilor privind numărul mare de români şi bulgari care ar fi putut veni în ţară după eliminarea restricţiilor pe piaţa muncii.

Spirescu începuse să lucreze din 2 ianuarie 2014 la spălătoria auto din Biggleswade, dar a fost concediat. Potrivit cotidianului The Times, şeful său a fost nemulţumit de faptul că vorbea frecvent la telefon în timpul serviciului cu jurnaliştii, dar şi cu membrii familei şi, de asemenea, a fost deranjat de atenţia pe care i-a acordat-o presa de la Londra.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.