Casă tradițională, pavilionul României care va fi ridicat la Expo Milano 2015

România va participa la expoziția ,,Hrănirea planetei, Energie pentru viaţă”, care va avea loc la Milano, anul viitor, amenajându-și un pavilion sub formă de casă tradițională .  

Evenimentul Expo Milano 2015 se va desfășura pe o perioadă de șase luni, între 1 mai și 31 octombrie 2015, şi “va oferi vizibilitate României prin evidenţierea tradiţiilor, creativităţii, inovaţiei şi autenticităţii sale”.

Și asta în condițiile în care pe toată durata expoziției sunt așteptați 20 de milioane de vizitatori.

“La Expo Milano 2015 şi-au anunţat participarea până în prezent  peste 140 de state, dintre care peste 120 au desemnat comisarii generali. România este cel de-al 5-lea stat înscris formal la această manifestare expoziţională şi cel de-al 81-lea stat semnatar al contractului de participare”, potrivit Ministerului Afacerilor Externe.

Pentru Expo Milano 2015, Ministerul Afacerilor Externe a bugetat un program în valoare de 3,5 milioane de euro.

O bună parte din bani a mers către amenajarea pavilionului, pentru care s-a organizat o licitație de proiecte.   Pavilionul României va fi construit pe o suprafaţă de 887 mp, în zona centrală a expoziţiei.

Oraşul Milano a fost ales să găzduiască expoziţia universală din 2015 cu ocazia celei de-a 143-a Adunări Generale a BIE din 31 martie 2008.

Recomandările editorilor Great News:

 

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.