Care este cel mai popular joc de sport din lume pe smartphone și tabletă

Dezvoltatorul Nordeus a anunțat că popularul joc de sport Top Eleven a depăşit 100 de milioane de utilizatori înregistrați. Această performanță face din acest joc de tip football manager, disponibil exclusiv pentru dispozitive mobile, cel mai popular joc mobil de sport din lume, anunță cei dezvoltatori Nordeus.

În fiecare lună, peste 10 milioane de jucători își pun la încercare abilitățile de manager de fotbal prin intermediul jocului. Zilnic, peste 4 milioane de jucători se conectează la Top Eleven, pentru a-și administra cluburile și pentru a-și provoca prietenii la meciuri amicale sau la campionate.

Dacă i-am reuni pe toți jucătorii Top Eleven din lume, promovat cu ajutorul lui Jose Mourinho, manager-ul FC Chelsea, aceștia ar putea forma a 13-a cea mai mare țară din lume. Fiecare utilizator are același scop: să-și crească clubul virtual până reușește să ajungă cel mai bun manager de fotbal din lumea jocului.

Concomitent, dezvoltatorul jocului Nordeus se pregătește să-și serbeze cea de-a cincea aniversare. Având sediul în Serbia, compania a dezvoltat primul joc Top Eleven în 2010. De atunci compania s-a dezvoltat repede, ajungând unul dintre cei mai cunoscuți dezvoltatori de jocuri din lume, având peste 170 de angajați în cinci țări.

„De la dezvoltarea primului joc Top Eleven în 2010, oameni din întreaga lume au fost atrași în această lume intrigantă a management-ului unui club de fotbal”, a declarat Branko Milutinovic, CEO al Nordeus. „Jucătorii sunt încântați să-și înființeze propriul club, pe care apoi să-l dezvolte până ajung în vârful clasamentului. Cei 100 de milioane de fani din toată lumea sunt cea mai bună dovadă în acest sens.

Este foarte rar ca un joc să-și continue evoluția într-un asemenea ritm la cinci ani de la publicare. Nu doar că am reușit să păstrăm comunitatea loială a fanilor de la început, dar am reușit să atragem zeci de mii de noi jucători. Vom sărbători această realizare în cadrul jocului, mulțumindu-le tuturor jucătorilor care ne sunt alături. Atingerea acestui prag în preajma aniversării de cinci ani de existență Nordeus, îl face și mai important pentru noi”, a mai spus CEO al Nordeus.

Top Eleven este disponibil în mod gratuit pe iOS şi pe Android.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.