Campanie de plantare a pomilor în București. Voluntarii au sădit 2.200 de puieți

2.200 de copaci sădiți în cadrul campaniei de plantare pomi în București

Un număr de 500 de voluntari din șase unități de învățământ au sădit 2.200 de puieți, în cadrul campaniei de plantare a pomilor în București, Capitala creşte Verde.

Campania Capitala creşte Verde este derulată de mai mulți ani de către Direcția a Mediu a Primăriei București, iar anul acesta a fost demarată luni.

În prima zi a campaniei de plantare a pomilor în București , reprezentanții Municipalității, alături de cei 500 de voluntari, au plantat 1.200 de arbori şi 1.000 de arbuşti.

Un număr de 150 de arbori din speciile prunus, mesteacăn, catalpă și platan precum și 400 de arbuști spireea, hibiscus și thuja au fost plantați în curtea spitalului Clinic Colentina.

Campanie de plantare a pomilor : 1.600 de arbori noi în Parcul Izvor

De asemenea, tot luni, în Parcul Izvor, în zona Palatului Parlamentului, au fost plantați alți 1.000 de arbori din speciile conifere, platan, mesteacăn, stejar roşu, castan, frasin şi catalpă, şi 600 de arbuşti spireea, hibiscus și thuja.

În cadrul campaniei de plantare a pomilor în București din această toamnă vor fi sădiți în compensare până la 4.000 de arbori şi arbuşti în Parcul Izvor și în curțile a 15 spitale, aflate în administrarea Primăriei,  în 4 unităţi de învăţământ bucureştene și pe trotuare.

Campania Capitala creşte Verde a fost iniţiată în anul 2009 de Primăria București și are ca scop creşterea suprafeţei de spaţiu verde pe cap de locuitor, revigorarea patrimoniului verde, crearea perdelelor de protecţie împotriva poluării fonice şi a poluării aerului, dar şi îmbunătăţirea calităţii vieţii urbane, se arată într-un comunicat al autorităților.

Recomandarea editorilor Great News:
Reîmpădurirea României. O pădure nouă crește lângă Ploiești

plantare pomi bucuresti

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.