Calendarul vanghelian: Noul PSD lungește luna februarie cu două zile

Marian Vanghelie FOTO: Ionuț Fantaziu/Greatnews.ro

Marian Vanghelie și Mircea Geoană pregătesc un nou PSD. Primarul sectorului 5, care a fost înlăturat din partid la sfârșitul anului trecut, spune că alături de noua platformă social-democrată va beneficia de susținerea a a zeci de mii de oameni.

„O să vedeți când vom stabili de comun acord și într-o perioadă scurtă, până în 1 februarie. Împreună cu grupul de inițiativă vom demara construcția unui alt partid de centru-stânga, a unui partid nou, curat. Noi credem că suntem PSD-ul adevărat. Nu e singur, Marian Vanghelie, individual. Este vorba de Mircea Geoană, Marian Vanghelie și de alte mii și zeci de mii de oameni.

O să vedeți între 1 februarie și 30 februarie câți oameni… vorbim de oameni acum, nu de parlamentari”, a declarat Marian Vanghelie, primarul sectorului 5, la televiziunea de știri Digi24.

Mircea Geoană spune că el este „singura alternativă la Victor Ponta”.

„Acest nou PSD este singurul răspuns pe care noi oamenii de stânga putem să îl dăm astăzi pentru a evita ca vechiul PSD sa nu devină o forma irelevantă în politică. Este atât de mare nevoie. Eu care mi-am făcut datoria față de acest partid.

Dragii mei colegi din PSD, dacă veți accepta în continuare amânarea unei analize obligatorii cu privire la cauzele profunde ale eșecului de la prezidențiale eu vă spun și este semnalul meu de alarmă pe care vreau să vi-l transmit ca în fiecare săptămână, pur și simplu legea gravitației în politică va face ca vechiul PSD cu actualul să meargă în opozitie. Acest lucru poate fi modelat cu o singură condiție: să avem curajul să facem acest nou PSD și să propunem noului președinte care este deschis spre o coaliție de tip german”, a declarat Victor Ponta la Realitatea TV.