Ca în „Inception”. Amintiri false, implantate în creier

Neurologii francezi au reușit să implanteze amintiri false în creierele șoarecilor adormiți.

Folosind electrozi pentru a stimula și înregistra direct activitatea celulelor nervoase, cercetătorii au creat amintiri care au persistat în starea de veghe și au influențat comportamentul animalelor când acestea s-au trezit.

Dacă ți-a plăcut filmul „Inception“, trebuie să știi că ceva similar s-ar putea să existe și în realitate. Manipularea amintirilor prin jonglarea cu celulele creierului reprezintă o activitate de rutină în laboratoarele de neurologie. Anul trecut, o echipă de cercetători a folosit optogenetica pentru a eticheta celulele responsabile pentru memoriile care generează teamă și pentru le a porni și opri.

Altă echipă a folosit aceeași tehnică pentru a identifica celulele care codifică amintirile negative și pozitive, astfel încât le-au putut converti între ele. Noile cercetări publicate în revista Nature Neuroscience, citate de The Guardian, demonstrează pentru prima oară că implantarea amintirilor în creierele animalelor este posibilă și oferă …

Continuarea acestui articol, pe playtech.ro.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.