3 companii ce oferă burse pentru studenți. Câți bani acordă și ce condiții impun

Bursele pentru studenți, oferite de diferite companii sunt o șansă pentru tineri de a-și completa veniturile sau de a face rost de bani de buzunar.

Din ce în ce mai multe companii derulează astfel de programe prin care acordă studenților și masteranzilor sume lunare sau anuale de bani. Condiția principală este ca studentul să aibă note bune și foarte bune.

Printre companiile care acordă burse pentru studenți se numără și un producător român de ţevi din oţel, utilizate în industria mecanică, auto-moto, a petrolului şi a gazelor naturale, industria chimică, petrochimică și industria energetică.

TenarisSilcotub oferă burse de merit pentru cei mai buni studenți, de la cinci universități din țară.
Pentru anul 2014 -2015, beneficiază de bursele TenarisSilcotub, studenţii ai  Universitatea Tehnică Cluj – Napoca,  Universitatea Babes Bolyai Cluj – specializări inginerești, Universitatea Politehnică Bucureşti, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” Iaşi și Universitatea Petrol – Gaze din Ploieşti.

Fiecare bursier primește 800 lei pe luna, timp de 12 luni, începând cu octombrie 2014, iar compania precizează că nu există obligații de angajare ca urmare a acordării acestei burse.

Bursele pentru studenți sunt deschise celor aflați în anul II sau III, nivel licenţă şi anul I de masterat,  de la universitățile enumerate mai sus. De asemenea, media semestrului întâi pe anul universitar trecut trebuie să fie de minimum 8.

“ Bursele pot fi reînnoite anual, până la absolvirea facultăţii, cu condiţia ca studentul să întrunească standardele academice stabilite în momentul acordării bursei”, după cum precizează reprezentanții companiei.

Bani de la Telekom: 10 burse pentru studenți

Un alt program de burse pentru studenți a fost lansat recent și de compania Telekom Romania.

Bursele Telekom se adresează celor cu “perfomanțe academice deosebite”, iar numărul lor este de zece.
Cei zece studenți vor beneficia de câte o bursă în valoare de 900 lei/lună, care va fi acordată pe întreaga durată a studiilor universitare.

Selectarea beneficiarilor programului Bursele Telekom ediţia 2014 se desfășoară  în perioada 4 noiembrie – 12 decembrie 2014 şi include două etape, respectiv concurs de dosare și interviu.

Prima etapă, care este eliminatorie,  are loc între 4 – 28 noiembrie şi presupune completarea şi înscrierea candidaturilor.

În urma analizei dosarelor, vor fi selectați 25 de candidaţi, care vor intra în cea de-a doua etapă a proiectului, care va avea loc în zilele de 8 și 9 decembrie. Cei 25 de candidaţi vor fi intervievaţi de către un juriu care va desemna cei 10 câştigători, care vor fi anunțați pe 12 decembrie.

Potrivit companiei, candidaţii eligibili sunt tineri cu vârsta maximă de 25 de ani, cu rezultate şcolare foarte bune, care au absolvit liceul în 2013 sau 2014 şi care au fost admişi în cadrul unei instituţii de învăţământ superior de stat, în cadrul sesiunii din 2014.

Burse pentru studenți, acordate de o companie turcească

O companie cu acționariat turcesc care produce fețe pentru uși, dar care reușește să acopere doar 10% din cererea pieței, acordă burse de studiu pentru studenți ai Universității Transilvania.

Kastamonu Romania  oferă anual cinci burse pentru studenți de la facultățile cu specializări tehnice.

Valoarea bursei este de 1.000 de dolari pe an, iar studenții au posibilitatea de a întocmi lucrarea de practică sau diplomă la compania respectivă.

În ceea ce privește condițiile și criteriile de selecție, studenții care aplică pentru aceste burse trebuie să fie într-unul din anii II, III, IV sau masteranzi.

De asemenea, ei trebuie să aibă media ultimului an de studiu peste nota 8.

O altă condiție impusă de companie studenților care vor să aplice pentru o bursă este și aceea de a fi participat la un stagiu de practică în cadrul Kastamonu Romania și să cunoască limba engleză.

În fiecare an, compania oferă zece locuri pentru stagii de practică plătită. Studenților li se întocmește un contract individual de muncă cu un salariu brut de 900 de lei pe lună, precum și tichete de masă.  Durata stagiului este de două luni, câte opt ore pe zi.

Referitor la documentele necesare pentru depunerea dosarului de bursă, acestea sunt un curriculum vitae, însoțit de o scrisoare de intenție sau motivație, referințe din partea unui profesor universitar, precum și o adeverință cu media ultimului an universitar.

 

Dacă acest articol v-a fost util, alăturaţi-vă, cu un simplu Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de Facebook.