Bucureşti, capitala europeană cu cea mai rapidă conexiune la internet

cea mai rapidă conexiune la internet
Foto: Arnaud 25 via Wikimedia Commons

Bucureștiul este capitala europeană cu cea mai rapidă conexiune la internet, arată un studiu realizat de furnizorul britanic de servicii de broadband Hyperoptic, relatează mediafax.ro.

Capitala României ocupă locul întâi în acest clasament al capitalelor europene după viteza medie a conexiunii la internet. Astfel, Bucureștiul a depăşit oraşe ca Paris, Londra sau Berlin, potrivit studiului citat de ISPreview.

Locuitorii capitalei României beneficiază de o viteză medie de download de 81,18 Mbps, se arată în clasamentul Hyperoptic, care include 33 de capitale europene. Cifrele se referă atât la internetul utilizat de companii, cât şi de gospodării.

Parisul, cu o viteză medie de 78,15 Mbps, se situează pe locul al doilea, urmat de Vilnius (Lituania) cu 60,14 Mbps, Stockholm (Suedia) cu 58,37 Mbps şi Berna (Elveţia) cu 51,19 Mbps.

Cu o viteză medie de 26,29 Mbps, Londra ocupă locul 26 în clasament, în urma Berlinului (26,51 Mbps), Varşoviei (26,68 Mbps) şi Bruxelles-ului (28,51 Mbps).

Capitala Greciei se situează pe ultimul loc, cu o viteză de numai 9,45 Mbps, la mică distanţă de Nicosia (Cipru), cu 9,58 Mbps.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.