Bucureștenii sunt cei mai nemulțumiți europeni de transportul public

bucuresti
București este orașul cu cel mai congestionat trafic din Europa. Foto: Captură YouTube

Doar 6 la sută dintre bucureșteni sunt mulțumiți de transportul public, potrivit unui studiu realizat de Friedrich-Ebert-Stiftung România.

În celălalt capăt al clasamentului citat de Agerpres se află berlinezii – 46% dintre ei fiind satisfăcuți transportul public. Nemții sunt urmați de londonezi (43%), locuitorii din Stockholm (31%), atenieni (27%) și madrileni (26%).

Orașele care stârnesc cele mai mari nemulțumiri sunt cele în care rata de motorizare este mare, nivelul de trai nefiind un factor relevant în acest top.

Majoritatea locuitorilor din orașele unde transportul public funcționează bine aleg să folosească mijloacele de transport în comun în dauna unei mașini personale.

În București există 446 de autovehicule la mia de locuitori. Rata de motorizare din capitala României este mult mai mare față de orașe unde nivelul de bunăstare este mult superior: Stockholm (393), Berlin (333) și Londra (301).

Situația din București nu se va îmbunătăți dacă va crește forța de cumpărare a cetățenilor, deoarece locuitorii au de gând să cumpere mai multe mașini.

Recomandările editorilor GreatNews:

O lecție memorabilă. Tânăra fără un picior care își trăiește viața din plin
Lecție de devotament. Omul care și-a petrecut 2 ani din viață plantând flori pentru soția lui bolnavă
Minunata lecție de viață oferită de tânăra numită „cea mai urâtă femeie din lume”