Bucharest Science Festival: 10 zile în care știința devine distractivă

Timp de 10 zile, copiii și adulții dornici să afle lucruri interesante despre lumea în care trăiesc vor putea participa la Bucharest Science Festival 2015, eveniment care cuprinde expoziții, conferințe, dezbateri, experimente, demonstrații și proiecții de documentare care le vor deschide participanților perspective noi asupra Universului și a vieții.

Aceasta este cea de-a treia ediție a Bucharest Science Festival, organizat de Asociația Secular-Umanistă din România (ASUR) și de Centrul de cursuri pentru părinți Parentime, se arată într-un comunicat de presă remis GreatNews.

„Tema ediției din acest an o reprezintă schimbările climatice. Considerăm că este un subiect care merită și trebuie explorat din cât mai multe perspective, întrucât afectează viitorul nostru, al tuturor. De aceea, am invitat oameni de știință români și străini să ne vorbească despre cercetările actuale și planurile pentru viitor ale comunității științifice. Sperăm ca publicul prezent la eveniment, fie că vorbim de copii, adolescenți sau adulți, să se bucure de diversitatea evenimentelor pregătite și să profite de faptul că la multe dintre ele pot interacționa cu cercetătorii și le pot pune întrebări”, a declarat Toma Pătrașcu, directorul festivalului.

Iată câteva evenimente din calendarul Bucharest Science Festival 2015:

* Expoziția interactivă ”Energie pentru o lume durabilă”

* Ziua Chimiei: Expoziție interactivă, experimente, demonstrații și conferințe despre rolul chimiei în viața de zi cu zi

* Expoziția ”Fenomene climatice extreme în istoria României”

* Conferința ”Despre biodiversitate și cum este ea influențată de schimbările climatice”

* Conferința ”Oceanul -­ biodiversitate și resurse”

* Ateliere pentru copii pe tema ”Poluarea -­ cum o putem reduce”

* Dezbatere despre schimbările climatice

La majoritatea evenimentelor intrarea este gratuită, însă unele necesită confirmarea înscrierii, deoarece locurile sunt limitate. Programul complet al festivalului este disponibil la www.BucharestScienceFestival.ro.

Bucharest Science Festival este un eveniment anual, organizat de către Asociația Secular­-Umanistă din Romania (ASUR) împreună cu Centrul de cursuri pentru părinți Parentime, care își propune să dezvăluie publicului larg fascinația pentru cunoașterea științifică, această “candelă în întuneric” – după cum o descria Carl Sagan.

Bucharest Science Festival 2015 va avea loc în perioada 25 septembrie -­ 4 octombrie, în mai multe locuri din București.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Fenomen astronomic extrem de rar, vizibil în weekend din România. E o premieră după 33 de ani
Semnal de alarmă! 20 de kilometri dintr-un râu românesc vor dispărea peste noapte
Reduceri eMAG haine. Prețuri cu peste 70% mai mici
Locuri de muncă pentru șoferi în Germania, Anglia și Olanda. Salariile ajung la 4.900 de euro

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.