Un tânăr din România face 130.000 de euro pe an. Afacerea sa de succes se extinde rapid

bogdan ciolan crazy donut srl
Bogdan Ciolan. Foto: Ziarul financiar

Bogdan Ciolan, un tânăr în vârstă de 32 de ani din Timișoara, a reușit să pună pe picioare o afacere care cunoaște un mare succes.

În urmă cu 2 ani, antreprenorul a fondat Crazy Donut SRL, o gogoșerie care între timp a devenit un mic lanț. Acum, Bogdan Ciolan deține 3 gogoșerii (două în Timișoara și una în Oradea), iar sub brandul Crazy Donut funcţio­nea­ză alte 3 puncte de lucru prin sistem de franciză: două în Arad şi unul în Oradea, relatează „Ziarul financiar”.

Potrivit datelor de pe site-ul Ministerului de Finanțe, în anul 2015 Crazy Donut SRL a avut venituri totale de 580.700 de lei, adică 128.000 de euro. Afacerea nu a înregistrat pierderi, iar profitul a fost de 55.000 de euro.

„Ideea a avut la bază dorinţa de a dobândi independenţă financiară, dar şi dorinţa de a fi liber în a mă exprima la propriul job”, a povestit Bogdan Ciolan pentru sursa citată.

Tânărul este unicul acţionar al firmei Crazy Donut SRL, care administrează brandul cu acelaşi nume. Până să lanseze propria afacere, Bogdan Ciolan a fost manager de proiect, consultant în vânzări sau agent de turism.

Prima gogoșerie a deschis-o în 2015 în Timișoara, și a investit în ea aproximativ 15.000 de euro. Resur­sele au fost investite în echi­pa­men­te, amenajarea locaţiei, chirie, design, logo, materie primă.

„Fiind la înce­put de drum, fără prea multă susţinere fi­nan­ciară şi plecand de la zero într-un busi­ness în care am pus la punct reţeta, bran­dul şi conceptul, începutul a fost timid, dar foarte bine primit de către pu­bli­cul timişorean, depăşind aşteptările noastre”, a mai spus el pentru ”Ziarul financiar”.

În 2017, Bogdan Ciolan țintește o cifră de afaceri și mai mare -1 milion de lei – și vrea să deschidă alte două gogoșerii.

crazy donut srl
Foto: Facebook (Crazy Donut)
crazy donut srl
Foto: Facebook
crazy donut srl
Foto: Facebook (Crazy Donut)
crazy donut srl
Foto: Facebook (Crazy Donut)
crazy donut srl
Foto: Facebook (Crazy Donut)

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.