Bob Dylan a câștigat Premiul Nobel pentru Literatură

Bob Dylan (Wikimedia Commons)
Bob Dylan (Wikimedia Commons)

Celebrul artist Bob Dylan, în vârstă de 75 de ani, a primit Premiul Nobel pentru Literatură în 2016 pentru „crearea unor noi modalități de exprimare poetică prin intermediul tradiției cântecului american”.

Bob Dylan, al cărui nume este Robert Allen Zimmerman, este un artist emblematic al Statelor Unite, în special datorită cântecelor și versurilor sale.

Pe lângă prestigiosul Premiu Nobel pentru Literatură, Bob Dylan a mai câștigat în cariera sa 11 premii Grammy, cât și un premiu Oscar și un Glob de Aur.

Bob Dylan a fost de două ori în România, în 2010 și 2014, iar poeziile sale au fost traduse în limba română și de Mircea Cărtărescu, care a fost și el în atenția Comitetului Nobel pentru premiu.

Versurile lui Bob Dylan au multe influențe politice, sociale, filosofice și literare. Vasta sa carieră artistică a marcat muzica americană, Dylan trecând de la folk, blues și country până la gospel sau rock and roll.

Dacă v-a plăcut acest articol și vreți să citiți și despre alte destinații turistice din România, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.