Black Friday 2016. eMAG a anunțat data exactă a marilor reduceri

black friday 2016 emag reduceri vinerea neagra
Managerul general al eMAG, Tudor Manea, a anunțat când va fi Black Friday 2016

eMAG va organiza Black Friday 2016 în data de 18 noiembrie, anunță compania cu o lună înainte de marele eveniment de cumpărături al anului.

La acea dată, toate reducerile vor fi AICI. Al șaselea Black Friday la eMAG va aduce pentru cumpărători sute de mii de produse la reducere. Față de anul trecut, oferta eMAG este de două ori mai mare (în 2016, eMAG a depășit bariera de un milion de produse listate online).

„Pe 18 noiembrie va fi cel mai mare Black Friday de până acum. Anul acesta am depășit 1 milion de produse disponibile pe eMAG, aproape dublu față de perioada de Black Friday de anul trecut. Sute de mii de produse din categorii foarte variate vor fi în oferta noastră de Black Friday de anul acesta”, a declarat Tudor Manea, General Manager eMAG România.

eMAG + 2.000 de magazine, împreună de Black Friday 2016

Ofertele de Black Friday 2016 vor acoperi produse din game foarte variate, de la televizoare, telefoane mobile, tablete și laptopuri, produse IT, produse smart (brățări, smartwatch-uri), frigidere, mașini de spălat, la produse pentru copii, îmbrăcăminte și încălțăminte, cosmetice, produse pentru casă și grădină, articole sportive, produse și accesorii pentru mașină, mobilă.

Pe lângă produsele vândute de eMAG, la Black Friday 2016 vor participa și cei 2.000 de comercianți din eMAG Marketplace. Platforma este dedicată proprietarilor de magazine online care vor să își vândă produsele (și) pe eMAG.

În prezent, cu o lună înainte de Black Friday 2016, eMAG are o mare campanie de reduceri la produse IT & Mobile. Puteţi consulta oferta AICI.

Povestea eMAG a început cu 2 Dacii

Povestea siteului a început în 2001, când magazinul online funcţiona într-un apartamente de 70 de metri pătraţi din cartierul vitan al Bucureştiului. Pe atunci, avea opt angajaţi şi livra comenzile cu două Dacii 1310.

În 2011, când siteul împlinea 10 ani, fondatorii săi se mândreau că ajunseseră să livreze peste 2 milioane de produse pe an. Dacă toate cutiile livrate de eMAG în acel an ar fi fost puse una peste alta, s-ar fi obţinut o stivă de 71 de ori ma înaltă decât Everestul.

Ultimul dintre fondatori s-a retras în 2014

Potrivit Wikipedia, eMAG a fost înfiinţat de trei oameni: Radu Apostolescu, Dan Teodosescu şi Bogdan Vlad. În 2001, magazinul online de ocupa exclusiv cu comercializarea de sisteme de calcul şi produse de birotică. eMAG devenea cu totul altul în 2009, când Asesoft Distribution cumpăra 51% din acţiunile eMAG. Director general al eMAG a fost numit Iulian Stanciu, cel care conduce magazinul online şi acum.

În 2011, eMAG a adus Black Friday în România, iar succesul ce a urmat a determinat grupul sud-african Naspers, cu afaceri globale de circa 5 miliarde de dolari, să cumpere 70% din acţiunile magazinului în 2012.

Fondatorii eMAG au renunţat la acţiunile lor încetul cu încetul. Ultimul a fost Radu Apostolescu, care a vândut partea sa în iunie 2014. Cele 8,4 procente ale sare au fost împărţite, în mod egal, de Iulian Stanciu şi de grupul Naspers.

De atunci, eMAG s-a extins şi în două ţări vecine, Bulgaria, Ungaria și Polonia.