Barurile, restaurantele, cafenelele sau localurile publice se închid în România

Marcel Vela. Foto: Gov.ro

Ministrul de interne, Marcel Vela, a anunțat, marți seara, că se suspendă activitatea de servire și consum în restaurante, hoteluri, cafenele și localuri publice.

Mai exact, este vorba de activitatea de servire și consum a produselor alimentare și a produselor alcoolice și neacloolice, derulată de localuri, cafenele și alte localuri, în stațiile din interior sau exterior.

Principalele decizii: 

„Populația să asculte recomandările, să evite prezentarea la urgențe pentru simptome de viroze, tuse, și să ia legătura cu medicii de familie sau prin 112, pentru a stabili modalitatea în care vor fi consultați”, a transmis Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

Ministrul de Interne a mai precizat că nu suntem în situația nici de a închide unele orașe sau raționalizarea alimentelor, acestea fiind fake news-uri.

„Dragi români, toate măsurile luate sunt pentru prevenirea eficientă a răspândirii noului coronavirus. Nu suntem în situația în care să închidem orașe, să raționalizăm alimente, sunt fake news. Măsurile luate sunt pentru asigurarea distanțării sociale pentru a ne asigura că nu se ajunge la răspândire comunitară. Să fiți siguri că noi toți suntem la datorie. Vă dau un simplu exemplu: Împreună cu Educația, MAE, rezolvăm în următoarele ore ca cei 36 de elevi din Spania și 31 din Portugalia vor ajunge în țară, împreună cu profesorii lor. Fac un apel către frații din diaspora, nu e bine pentru compatrioții din țară să reveniți acum acasă. Veți intra direct în carantină sau izolare la domiciliu. Cine face declarații false va avea dosar penal. Trebuie să avem cu toții grijă de copiii, părinții și bunicii noștri acum mai mult ca niciodată. Apelul nostru e simplu: respectați sfaturile medicilor și măsurile personale de protecție și siguranță”, a transmis ministrul de Interne, Marcel Vela.

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, şi secretarii de stat Bogdan Despescu şi Raed Arafat au susținut marți, începând cu ora 21,00, o declaraţie de presă la sediul MAI.


Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version