Un bărbat din România vrea să lase două case moștenire DNA

Un bărbat din România vrea să lase moștenire Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) cele două case pe care le are în proprietate în judeţul Maramureş, informează adevarul.ro.

Deoarece este necăsătorit și nu are copii, bărbatul în vârstă de 44 de ani își dorește ca, după moartea sa, cele două imobile să fie moștenite de această instituție.

Bărbatul a făcut deja demersuri la primăria din localitatea sa pentru a trece DNA în testament. Primăria a emis adeverinţele pentru notariat de întocmire a testamentului, pentru a demonstra că proprietarul este înregistrat la Registrul Agricol.

Una dintre case are 390 de metri pătrați, cu teren de 370 de metri pătrați, iar cealaltă casă are 120 de metri pătrați, un grajd de 30 metri pătrați şi un teren de 9.500 de metri pătrați.

El a trimis o notificare şi către DNA Serviciul Central, în care arată că nu vrea ca cele două case să ajungă în proprietatea administraţiei locale, aşa cum l-ar fi sfătuit notarul. El a anexat cererii și adeverinţe eliberate de Administraţia Financiară locală.

Colecția de iarnă DNA: fesuri pentru românii de rând, „zebre” pentru corupți

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.