Bani pentru tineri. Cele mai bune 100 de idei de afaceri primesc finanțare

Tinerii din vestul şi nord-vestul ţării care vor sa devină antreprenori au acum șansa de a-și pune în aplicare ideile de afaceri. Cele mai bune 100 de idei de afaceri din regiune vor primi finanţare din partea Uniunii Europene, relatează digi24.ro.

Tinerii trebuie să aibă până în 25 de ani şi să propună start-up-uri pe care le pot dezvolta.

După ce îşi prezintă ideile, ei vor fi şcoliţi timp de cinci luni în tot ceea ce implică o afacere de succes – de la reguli de economie, până la metode de promovare a afacerii.

Cele mai bune idei vor primi finanţare timp de şase luni, din momentul demarării afacerii. Banii, 8,8 milioane de lei, vin de la Uniunea Europeană, printr-un program de dezvoltare.

Cultura antreprenorială, singura soluție pentru bunăstare

Proiectul „STAR – Start pentru tinerii antreprenorii din Romania din regiunile Vest si Nord-Vest” își propune să ofere o alternativă fiabilă tinerilor care acum fac primii pași în viață, proaspat absolvenți de liceu și care acum își aleg o carieră pe care să o urmeze. Ideea de la care pornește programul STAR este aceea de a îi ajuta pe acești tineri să aibă curajul de a-și pune ideile antreprenoriale în aplicare, având susținere atât din partea specialiștilor, cât și susținere financiară.

Dezvoltarea culturii antreprenoriale la nivelul tinerilor cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani este imperios necesară, cu precădere la nivelul orașelor mari și medii din România pentru că este singura soluție prin care, economic, aceste regiuni ar putea evolua și s-ar putea dezvolta armonios și sustenabil pe termen lung, se arată pe site-ul proiectului.

Proiectul STAR va oferi cursuri de specializare pentru nu mai puțin de 500 de tineri, va ajuta la conceptualizarea a 50 de planuri de afaceri și la finanțarea acestora prin subvenții sub formă de ajutor de minimis, având o sustenabilitate de minimum 6 luni după finalizarea proiectului.

100 de noi locuri de muncă

Un alt proiect prin care tinerii vor primi finanțare este proiectul „POWER – Putere pentru tinerii antreprenori din regiunile Vest și Nord-Vest”. Acesta vine în întâmpinarea problemelor tinerilor cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani și își propune să le creeze acestora șanse mai bune pentru viitor, țintind în același timp către crearea unui mediu de afaceri mult mai diversificat.

În proiect vor fi implicați 500 de tineri aflați la începutul carierei lor, tineri care provin din medii diferite. Programul nu va ține de cont de criterii precum rasă, religie, etnie, naționalitate, clasă socială sau sex în alegerea participanților la activitățile cuprinse în plan.

Mai mult decât atât, jumătate din numărul total al participanților vor fi femei pentru a susține egalitatea șanselor într-o societate în dezvoltare precum cea din România.

Pe parcursul celor 10 luni de proiect, cursanții vor participa la seminarii și workshopuri pregătite meticulos de specialiști, unde vor învăța despre leadership și antreprenoriat urmând ca la finalul studiilor să se pună bazele și să se finanțeze 50 de noi afaceri independente și generarea a încă 100 de locuri de muncă.

Mai multe informații despre cele două proiecte găsiți pe proiect-star.ro și pe proiect-power.ro.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

O dramă dintr-un milion. „Femeia trebuie să țină casa, chiar dacă îți dă o palmă”
Ca după 40 de pahare. Faza zilei, cu un șofer din București în rol principal
Cel mai des motiv care duce la divorț, descoperit de către cercetători