Primarul comunei Filipeștii de Târg, Aurelian Manole, a trecut în declarația de avere venituri neobișnuite pe care le-a obținut familia sa. Potrivit observatorph.ro, acesta a scris că soția sa a primit un cadou de 120.000 de lei de la o persoană fizică din comuna Bucov, iar fiul său a câștigat 30.000 de lei din jocuri de noroc de tip slot machine.

Mai exact, în condițiile în care venitul anual al primarului este 24.000 de lei, fiul său a reușit să câștige cu 6.000 de lei mai mult din jocuri de noroc.

„Soția mea a primit cadou acea sumă de la părinții ei, iar fiul meu, care este anul doi la facultate, a câștigat la jocuri 30.000 de lei”, a spus primarul Aurelian Manole, pentru observatorph.ro.

În urmă cu aproximativ doi ani, primarul a fost aspru criticat de mai mulți localnici pentru o asfaltare originală a șoselei care trece prin comună. Acesta ar fi „asfaltat” gropile din carosabil punând niște pietre.

„Priviți stimați concetățeni marea asfaltare promisră de către primarul Manole Aurelian în comuna Filipeștii de Târg. Uitați-vă la comunele învecinate FIlipeștiului de Târg care au asfaltat pe toate străzile și au rețele de apă și canalizare plus trotuare noi. Primarului Manole îi este mai ușor să își bată joc de locuitorii comunei punând în gropile de asflat bolovani cu apă și nisip și să-i țină pe fraierii din comună cu gurile cascate la focul de artificii și festivaluri de unde își bagă bani în buzunar”, a comentat un localnic.

Comuna Filipeștii de Târg se află în partea de vest a județului Prahova, la limita cu județul Dâmbovița. Potrivit celui mai recent recensământ, are o populație de aproximativ 7.600 de locuitori.

În comuna Filipeștii de Târg se află trei monumente istorice de arhitectură de interes național: curtea boierească a lui Pană Filipescu (1650); ruinele palatului postelnicului Constantin Cantacuzino (1633–1641) și ruinele conacului spătarului Mihail Cantacuzino (mijlocul secolului al XVII-lea) din Mărginenii de Jos.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.