Autostrada Sibiu-Piteşti, gata până în 2020

autostrada sibiu-pitești
Autostrada Sibiu-Pitești ar putea fi gata până în 2020. Foto: Padmichi via Wikimedia Commons

Drumul expres Sibiu-Piteşti va lua forma unei “autostrăzi fazate”, adică va fi construit în primă instanţă ca drum expres, iar apoi va fi transformat în autostradă. Autostrada Sibiu-Pitești ar urma să fie construită în perioada 2014-2020, potrivit unor documente despre revizuirea Master Planului General de Transport, prezentate de ministrul Transporturilor Ioan Rus într-o conferinţă de presă.

Master Planul este documentul care arată priorităţile României în ceea ce priveşte infrastructura de transport până în 2030. În versiunea iniţială a planului, șoseaua Sibiu-Piteşti era trecută doar ca drum expres, cu perioadă de implementare între 2021 şi 2030, relatează publicația „Ziarul Financiar”.

Conform modificărilor apărute în Master Plan, șoseaua Sibiu-Piteşti va fi construită mai repede (până în 2020), iar la finalul lucrărilor va fi o autostradă.

De asemenea, centura capitalei, cel mai aglomerat drum din România din punct de vedere al traficului (peste 140.000 de vehicule zilnic), a fost inclusă în Master Planul General de Transport.

În primă etapă, se vor moderniza capetele centurii de nord, precum şi centura de sud, iar pentru aceasta din urmă se vor aloca din bani europeni circa 200 de milioane de euro. Centura de sud ar urma să fie reabilitată în perioada 2014-2020. De asemenea, în perioada 2020-2027 se va construi o centură de nord la standard de autostradă pentru Bucureşti.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.