Atleții paralimpici care ar fi putut câștiga medalii și la Jocurile Olimpice

Cei patru atleți paralimpici care au fost mai rapizi decât medaliatul cu aur al probei de 1.500 de metri de la Jocurile Olimpice (Foto: rio2016.com)
Cei patru atleți paralimpici care au fost mai rapizi decât medaliatul cu aur al probei de 1.500 de metri de la Jocurile Olimpice (Foto: rio2016.com)

Patru atleți paralimpici au terminat finala de 1.500 de metri cu timpi mai buni decât cel înregistrat de câștigătorul medaliei de aur la Jocurile Olimpice de la Rio, în august.

Algerianul Fouad Baka a încheiat cursa de 1.500 de metri pentru sportivi paralimpici în doar 3 minute 49,59 de secunde.

Dacă ar fi concurat la Jocurile Olimpice, Baka ar fi putut câștiga aurul. Americanul Matthew Centrowitz, campionul olimpic de la Rio, a câștigat competiția cu un timp de 3 minute și 50 de secunde.

Interesant este că Baka nu a câștigat nici măcar medalia de bronz la Jocurile Paralimpice.

El s-a clasat pe locul 4 în competiția de alergare destinată sportivilor cu defecte de vedere. Algerianul a fost depășit de kenyanul Henry Kirwa (bronz), de etiopianul Tamiru Demisse și de fratele său, Abdellatif Baka, învingător cu timpul de 3:48,20.

”N-a fost deloc ușor să câștig această medalie”, a povestit Abdellatif. ”Am muncit doi ani nonstop și a fost foarte greu”, adăuga el, citat de Huffington Post.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Alex Bologa, un judoka nevăzător român, a câștigat medalia de bronz la Jocurile Paralimpice