Atac armat într-o mare universitate din SUA. „Fugiți, ascundeți-vă, luptați”

atac armat universitate de stat din ohio
Foto: Robert Chriss (Wikimedia Commons) / Captură YouTube

Șapte persoane au fost rănite în urma unui atac armat care a avut loc într-un campus universitar din statul Ohio, SUA, anunță BBC.

Cele 7 persoane au fost duse la spital. Atacul s-a produs la Universitatea de Stat din Ohio.

Pompierii au anunțat că doi dintre răniți sunt în stare stabilă, însă nu au oferit informații despre celelalte persoane.

Conducerea universității a închis campusul și le-a transmis studenților următorul mesaj pe Twitter: „Fugiți, ascundeți-vă, luptați”.

„Ascundeți-vă și urmăriți indicațiile date de polițiștii de la fața locului”, au anunțat și autoritățile.

Potrivit CNN, se pare că atacatorul a fost împușcat mortal, însă Poliția le-a cerut studenților să rămână ascunși. Postul de televiziune american mai anunță că unul dintre răniți se află în stare foarte gravă.

„Primul lucru pe care l-am auzit au fost țipetele. Probabil 5 secunde mai târziu au fost 3 focuri de armă. Nu am mai văzut niciodată așa ceva. Toată lumea alerga în toate direcțiile”, a povestit studentul Cydney Ireland pentru ABC News.

Universitatea de Stat din Ohio se află în localitatea Columbus și are 60.000 de studenți.

Știre în curs de actualizare.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.