Atac armat în Finlanda. După ce a ucis 3 femei, criminalul a așteptat poliția în mașină

Trei femei – două jurnaliste și o politiciană – au fost împușcate mortal în noaptea de sâmbătă spre duminică în micuțul oraș finlandez Imatra, din sud-estul țării.

Poliția a confirmat că principalul suspect, un localnic în vârstă de 23 de ani, a fost reținut. Primele indicii arată că victimele au fost alese pur și simplu la întâmplare, relatează The Independent.

Atacatorul a sosit cu mașina în apropierea unui restaurant din oraș, iar când cele trei femei au părăsit localul, a deschis focul. După ce le-a împușcat mortal pe toate trei, bărbatul a așteptat în mașină sosirea poliției. Nu s-a opus în niciun fel arestării.

Potrivit investigatorilor, bărbatul este recidivist, fiind acuzat în trecut de diverse incidente violente, dar și de furt. ”Nu este niciun indiciu care să ne arate că motivul este unul politic. Se pare că victimele și trăgătorul nu se cunoșteau”, a spus inspectorul Saku Tielinen. ”Pare că victimele au fost alese întâmplător”, adaugă el.

650.000 de finlandezi au arme, dar împușcăturile sunt foarte rare

Una dintre cele trei victime este social-democrata Tiina Wilén-Jäppinen, lidera consiliului local din Imatra.

Imatra este un oraș cu circa 28.000 de locuitori, aflat la 230 de kilometri de capitală finlandeză Helsinki.

În Finlanda, țară locuită de 5,4 milioane de oameni, aproximativ 650.000 de persoane dețin arme. Totuși, incidentele și atacurile armate au loc foarte de rar.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.