ASA Târgu Mureș visează, Steaua tremură. Ardelenii sunt pe primul loc, dar titlul e încă departe

Niciodată în istoria fotbalului profesionist din România nu a existat o campioană nou-promovată. În acest sezon, cu cinci etape înainte de final, ASA Târgu Mureș are titlul în mână.

Aseară, pe Național Arena, mureșenii au dat lovitura în ”meciul campionatului”, învingând Steaua cu 1-0 printr-un gol marcat de supraponderalul Ianis Zicu. ”Mulțam fain ASA”, scria pe un banner al fanilor vizitatori, care au reușit să le țină piept celor 15.000 de steliști împrăștiați în tribune.

Steaua a jucat mai mult cu gândul la arbitru, punând presiune constantă pe tânărul George Găman, care, însă, nu a dat curs numeroaselor solicitări ale ”roș-albaștrilor”. Steliștii ar fi trebuit să primească un penalty în finalul partidei, însă ASA s-a apărat exemplar, blocând cu ușurință avântul oamenilor lui Costel Gâlcă.

A fost a doua victorie a mureșenilor în fața Stelei în acest sezon, după cea din tur, tot cu scorul de 1-0. Asociația Sportivă Ardealul a promovat abia anul trecut și are doar șapte ani de istorie în spate.

La începutul returului, Steaua avea 13 puncte avans față de Târgu Mureș, acum, cu cinci etape înainte de final, are de recuperat două.

Liviu Ciobotariu, antrenorul ardelenilor, insită că lupta pentru titlu nu s-a încheiat, în timp ce tehnicianul steliștilor speră la un pas greșit al rivalilor în cursa pentru titlu.

Pentru Steaua urmează derby-ul de duminică împotriva eternei rivale Dinamo, formație care își trăiește cele mai obscure zile din istorie, în timp ce ASA Târgu Mureș va juca sâmbătă pe teren propriu cu Viitorul, o echipă fără prea mari ambiții pe final de stagiune.

Mureșenii mai au de disputat două meciuri în deplasare, cu Gaz Metan Mediaș, grupare implicată în lupta pentru evitarea retrogradării, și cu Astra Giurgiu, o echipă care trăiește în nesiguranță după condamnarea patranului Ioan Niculae.

Pe teren propriu, unde ASA a pierdut doar patru puncte din 42 până acum și a primit doar patru goluri în 14 partide, nou-promovata de pe primul loc în Liga 1 le va mai întâlni și pe Petrolul Ploiești, o altă formație fără niciun fel de motivație, și pe Oțelul Galați, echipă care așteaptă retrogradarea matematică.

Steaua, de cealaltă parte, după meciul cu Dinamo, o va întâlni acasă pe suferinda Concordia Chiajna, iar apoi va merge la Brașov pentru duelul cu o altă formație amenințată serios de retrogradare.

După ce va juca la București cu FC Botoșani, grupare cu ambiții europene în acest an, Steaua va încheia sezonul la Iași, în fața unei revelații a returului.

Programul ambelor echipe pare să fie destul de lejer, însă Liga 1 este o competiție a neputinței și dezamăgirilor, astfel că orice se poate întâmpla în ultimele cinci etape.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews: