Aur pentru Cătălina Ponor! Larisa Iordache i-a ținut companie pe podiumul de la bârnă. Marian Drăgulescu, argint la sărituri!

Cătălina Ponor și Larisa Iordache au cucerit medaliile de aur, respectiv bronz, în proba de bârnă, la Campionatele Europene de Gimnastică Artistică.

Cele două românce au avut evoluții încântătoare la bârnă, unde au reușit să ocupe prima și a treia poziție în clasamentul final.

Ponor (29 de ani) și-a trecut în palmares cea de-a 23 medalie de aur din carieră, la Europene, Mondiale și Jocuri Olimpice, cu o evoluție excelentă, punctată cu 14.566, atrăgând aplauze furtunoase din partea publicului prezent în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.

Larisa Iordache, care se calificase cu aceeași notă în finală, având cel mai bun rezultat, a ratat aterizarea, obținând doar 13,966. Argintul la bârnă a fost obţinut de Eythora Thorsdottir (Olanda), care a obţinut 14.066.

Marian Drăgulescu a cucerit medalia de argint la sărituri, după ce sâmbătă se impusese în întrecerea de sol de la Europenele de Gimnastică de la Cluj.

Este cea de-a 18-a medalie la Campionatele Europene obținută de extraordinarul gimnast român, care va împlini, în curând 37 de ani. Marian Drăgulescu a cucerit 10 medalii de aur, şase de argint, două de bronz.

În fața unui public gălăgios, Marian Drăgulescu a obținut două note foarte bune, 14,666 și 14,800, însă nu a reușit să se impună. Media de 14,733 nu a fost de ajuns pentru a-l învinge pe rusul Artur Dalaloyan, care a reușit să adune 14,933 de puncte, după două execuții aproape perfecte.

Medalia de bronz i-a revenit ucraineanului Oleg Vernaiev, cu 14,649.

România încheie competiția cu 2 medalii de aur, una de argint și una de bronz, aceasta fiind una dintre cele mai bune performanțe din ultimii ani.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.