Andreea Munteanu, fata de aur a României. O fetiță de 16 ani este noua campioană a Europei

Tânăra Andreea Munteanu a câștigat finala la bârnă la Europene, în timp ce Marius Berbecar a cucerit şi el o medalie, argintul, la paralele.

După rezultatele slabe din finala de la individual compus, unde Laura Jurcă s-a clasat pe locul 7, iar Diana Bulimar a terminat abia a zecea, astăzi, la Campionatele Europene de gimnastică artistică de la Montpellier, în Franța, România a cucerit prima medalie.

Andreea Munteanu, în vârstă de doar 16 ani, a primit nota 14.366 pentru evoluția ei pe bârnă din finală, consolidând reputația gimnastelor române ca specialiste ale acestui dificil aparat.

Este al 12-lea titlu european la bârnă cucerit de România. Cele mai multe astfel de victorii le are Cătălina Ponor, care a urcat de patru ori pe prima treaptă a podiumului continental la acest aparat.

Andreea Munteanu mai avea în plamares o medalie de aur la Europene, cucerită anul trecut, la Sofia, cu echipa. Succesul nu este tocmai o surpriză, în ciuda faptului că finala de la Montpellier a fost una abundentă în ratări, sportiva născută la Bustuchin, în județul Gorj, având deja un succes la bârnă în Cupa Mondială.

Adolescenta din România a fost urmată azi de Rebecca Downie (Marea Britanie, 14,300), care se va întoarce acasă cu medalia de argint şi de franțuzoaica Claire Martin (14,200, medalie de bronz).

Andreea Munteanu a concurat şi în finala de la sol, dar nu a reuşit decât un loc 8.

În competiția masculină, România a avut doi reprezentanți în finala de la paralele, pe Marius Berbecar și Andrei Muntean, însă doar primul a reuşit să convingă.

Veteranul gimnast român, care va împlini în curând 30 de ani, este la prima medalie cucerită la Europene în probele individuale.

Marius Berbecar a reuşit o evoluţie excelentă la paralele, cucerind o medalie importantă pentru România (ziuanews.ro)

România nu mai avusese un reprezentant pe podium în această probă de 28 de ani. Marius Berbecar nu a reuşit să îl detroneze pe ucraineanul Oleg Verniaev, cu 15.866, campionul de la individual compus, românul împărţind argintul cu elveţianul Christian Baumann. Amândoi au reuşit un punctaj de 15.300.

CITIȚI ȘI: Epavele a trei nave, descoperite în adâncuri de doi scafandri din Constanța

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Povestea unei prietenii superbe: „Eu sunt brațele lui, iar el e ochii mei”
Cât costă un apartament într-un bloc de containere
Un nou stat în Europa. Unde se află națiunea oamenilor liberi

 


Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version