Andreea Dogar, reporter greatnews.ro, câștigătoarea unui concurs de jurnalism organizat de Societatea Academică din România

andreea dogar articol alegeri prezidentiale

Un jurnalist al siteului de știri greatnews.ro a câștigat concursul de jurnalism „Presă fără lesă”, la categoria „Investigație/Reportaj”. Competiția a fost organizată de Societatea Academică din România (SAR).

Andreea Dogar a participat la concurs cu textul „O noapte furtunoasă. Votul românilor rătăciţi în Turnul Babel”, publicat de greatnews.ro în noiembrie 2014. Textul, scris în urma unui protest din ziua primului tur al alegerilor prezidențiale din 2014, este un reportaj care, dincolo de surprinderea exactă a atmosferei evenimentului, a reușit să creeze și o interesantă radiografie socială.

Categoria „Investigație/Reportaj” a avut doi câștigători. La egalitate cu Andreea Dogar a fost Laura Turdean, care a participat la concurs cu textul „AGS, gonit din Bihor, prospectează cu succes prin judeţul Satu Mare”.

Concursul a avut și alte două secțiuni, „Multimedia” și „Opinie”. La prima dintre acestea, câștigătoare a fost Dollores Benezic, cu articolul „Cum explică un senator de ce a votat legea securismului cibernetic”. La „Opinie”, au fost doi câștigători: Dollores Benezic cu „Cum stăm cu moralitatea, noi ăștia educați în comunism” și George Balaur, cu „Despre ora de religie în școli„.

Presă fără lesă” este o competiție pentru jurnaliști și bloggeri, al cărei scop este promovarea și încurajarea abordării subiectelor de implicare civică în schimbările din societate. Competiția face parte din cadrul proiectului “Capturing the populist agenda”, finanțat de Open Society Foundations (OSF) și implementat de Societatea Academică din România.

andreea dogar premiu reportaj presa fara lesa concurs jurnalism
Foto: http://sar.org.ro

Andreea Dogar este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. A scris pentru Evenimentul Zilei, Yahoo News România, National Geographic România și National Geographic Traveler, fiind pasionată de reportajele sociale, dar și de subiecte legate de turism și popularizare științifică.

greatnews.ro este un site de ştiri independent, neafiliat politic, care prezintă evenimente importante din actualitatea internă şi internaţională, dar pune accent pe ştiri pozitive. Siteul este urmărit zilnic de circa 30.000 de cititori, 51% dintre aceștia fiind utilizatori din intervalul de vârstă 25-44 de ani. Pagina de Facebook a siteului are aproximativ 49.000 de fani.

Dacă vreți să primiți mai des știrile noastre, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.