Anchetă la etichetă. Un brașovean vindea suc natural care expira după 8 ani

Etichetele de pe mai multe sticle cu suc natural de mere le-a atras atenția inspectorilor de la Protecția Consumatorului Brașov, care au făcut un control la fabrica ce le producea.

Potrivi Digi24, pe eticheta scria că are un termen de valabilitate de opt ani, iar când inspectorii au ajuns la punctul de lucru au descoperit că așa-zisa fabrică de băuturi bio nu respecta aproape nicio regulă de igienă.

Sucul, care se vindea în șase magazine tradiționale din Brașov, se recomanda ca fiind 100% natural, fără conservanți și fără coloranți.

„Este o greşeală a celui care a ştampilat. Deci eu l-am angajat ca să bage merele în presă timp de patru ore, odată neavând apă, a zis dacă nu lucrează… ce să îţi dau de lucru, hai şi stampilează etichete. Nu am ştiut că nu ştie să scrie şi să citească şi le-a ştampilat cum a crezut el”, a încercat să explice producătorul situația valabilității de opt ani a sucului.

Inspectorii OPC au descoperit că sucul natural era făcut în curte, cu instalații improvizate, iar merele erau murdare, iar multe dintre ele lovite, stricate, împrăștiate pe jos. Producătorul a explicat că distribuitorul de mere a venit noaptea și nu a văzut dacă sunt stricate.

„Această mini-făbricuţă de îmbuteliat suc de mere natural va trebui să fie închisă şi va primi în acelaşi timp o amendă de minim 30.000 de lei”, a declarat Nicolae Bărdaş, comisar-şef adjunct la CJPC Braşov, pentru Digi 24. 

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.